“Kotona tykkään kokkailla kasvispainotteisesti. En ole ruoan suhteen kuitenkaan mikään tiukkapipo. Eikä pidäkään olla.“

ENNI RUKAJÄRVI
Lumilautailija, POW-lähettiläs

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 500-750 g peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g) Reilu kauppa
  • 1 prk Kaslink Aito Kauraruokaa
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • pippuria

ARKIRUOKA BY ENNI RUKAJÄRVI: TOFUKIUSAUS ohje

  • Hienonna valkosipuli ja leikkaa Jalotofu suorakulmion muotoisiksi paloiksi. Levitä peruna-sipulisekoitus voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle, niin että pohja peittyy.

  • Lisää puolet tofuista ja valkosipuleista sekoitteen päälle. Tee samalla tavalla toinen kerros, jätä tofuja pinnalle. Näin saat tofuihin kauniin ruskean ja rapean pinnan. Sekoita kulhossa kaurakerma ja mausteet, ja kaada seos tasaisesti uunivuokaan.

  • Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja Jalotofu saanut kauniin ruskean pinnan. Tarjoile salaatin kera.

  • Arvostelut
    Jenni Kivikoski
    5 / 5

    Tämä todellakin on meidän arjen pelastaja ja lasten suosikki. Lapset toivovat tätä usein ja napsivat kilpaa rapeita tofun palasia pinnalta :)

    Minna Kaipainen
    5 / 5

    Kaurakerma, savutofu ja perunasipulisekoitus - voiko enään helpommin valmistaa uuniruokaa ja vieläpä täysin vegaanisesti :) Kokeilin tähän Kaslinkin pippurikaurakermaa ja se toimi myös hyvin. Suosittelen!

    jussi
    4 / 5

    Hyvä arkiruoka. Tofusta tulee rapeaa kun jättää pinnalle. Valmiiksi marinoidut tofut sopivat tähän parhaiten.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.