Ainesosat

Tofu
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
Pyttipannu
  • 1 kpl nippu parsaa
  • 2 kpl valkosipulia
  • 1-2 kpl sipulia
  • ½-1 kpl kesäkurpitsa
  • 5-8 kpl pientä kypsää perunaa
  • 5-8 kpl pientä herkkusientä
  • 1 kpl keltainen ja punainen paprika
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl seesaminseimeniä
  • ½ dl Silputtua ruohosipulia
  • 2-3 dl vettä
  • suolaa ja pippuria myllystä
Omavalintainen kastike:
  • 2-3 rkl Chipotle Glaze, Teriyaki, HoiSin, Sriracha…

Kasvisruokien arkiklassikko: satokauden tofupyttipannu ohje

  • Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    Pilko kaikki kasvikset ja laita ne sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

    Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

    Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki-kastiketta) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Kaada tofut erilliseen kulhoon.

    Pese paistinpannu ja palauta se takaisin liedelle. Kuumenna. Kaada kaikki pilkotut kasvikset kuumalle pannulle ja paahda 3-5 minuuttia. Lisää öljyä ja paista vielä hetki käännellen. Kaada joukkoon 2-3 dl vettä ja kiehauta niin kauan, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä ja suurin osa vedestä haihtunut. Kaada tofut joukkoon ja paista vielä hetki.

    Mausta vielä valitsemallasi kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Nosta pannu pöytään tarjolle!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.