Ainesosat

Tofu
  • Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
  • Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu (yhdestä paketista noin 6 kebakkoa)
Grilliin
  • parsaa
  • melonia
  • paprikaa
  • paprikaa
  • restiisejä
  • munakoisoa
  • uusia perunoita
  • kukkakaalia
  • muita lempikasviksiasi
Grillauskastikeita
  • öljyä voiteluun
  • Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze
  • Teriyaki
  • BBQ
  • hoi sin -kastiketta
Maapähkinäkastike
  • 1 dl maapäkinälevitettä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 limenkuori (luomu)
  • 1 rkl 1 rkl sokeria

Kesän grilliklassikko: tofukebakot ja kauden vihannekset ohje

  • Laita grilli lämpiämään ja grillitikut veteen likoamaan*.

    *mikäli käytät puisia grillitikkuja, ne kannattaa laittaa ajoissa veteen likoamaan, jotteivat ne syty palamaan grillin kuumuudessa. Tikut ovat myös kätevä apuväline, kun grillattavia pitää kääntää tai nostaa tarjolle.

    Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.

    Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa* talouspaperilla tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi ja puolikkaat kolmeksi kebakoksi. Laita tofut grillitikkuihin ja sipaise kevyesti öljyä niiden pintaan.

    *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    Keitä perunat kypsiksi ja valmistele muut grillattavat kasvikset. Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Siivuta munakoiso, paprikat ja meloni sopiviksi siivuiksi grillausta varten. Valele vihannekset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen grillausta.

    Aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kasvikset*. Voitele kaikkia grillattavia öljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi.

    *kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen ja tarvittaessa öljyllä voidellen

    Kääntele tofuja muutaman kerran, ja voitele niitä tasaisesti lempigrillauskastikkeellasi ja jatka kääntelyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia.

    Kun tofu-kebakoissa alkaa olla mielestäsi tarpeeksi rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, nosta ne kaikki vadille tai lautasille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja maapähkinäkastikkeen kera.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.