30 min

2

Kvinoarisotto ja sitruunatempe

Kotimainen Jalotempe tekee arkisesta risotosta juhlallisemman ruuan. Yksi erittäin helppo tapa maustaa tempe on reilu loraus sitruunamehua!

Näitä tarvitset

Kvinoarisotto

½ purjo

1

rkl öljyä

2dl

kotimaista kvinoaa

½ kasvisliemikuutio

200g

parsakaalia

1dl

kaurakermaa (paahdettu sipuli)

suolaa

Sitruunatempe

1pkt/125g

Jalotempe Härkäpapu Luomu tai Original

2

rkl sitruunamehua

pippuria

suolaa

1

rkl öljyä

Näin valmistat

  • Pilko purjo paloiksi ja paista pannulla öljyssä kunnes se pehmenee ja saa hieman paistoväriä.
  • Huuhtele kvinoa ja laita keittymään paketin ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen paistetut purjot ja kasvisliemikuutio.
  • Pilko parsakaali pieneksi silpuksi ja lisää kvinoan sekaan keittämisen loppuvaiheilla. Kun kvinoa on kypsynyt, lisää kaurakerma ja anna sen imeytyä. Mausta lopuksi suolalla.
  • Leikkaa tempe pihveiksi tai kuutioiksi. Paista öljyssä pannulla kunnes pinta saa väriä. Nosta pannu levyltä ja lisää sitruunamehu, pippuri ja suola. Kääntele tempeä kunnes sitruunamehu on haihtunut pannulta.
  • Tarjoile paistetu Jalotempe risoton päällä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.