Sivustomme suosituimman, pannumarinoidun tofun valmistusohjeen löydät täältä.

Teriyakilla pannumarinoitua tofua voit käyttää esimerkiksi tofukebakoissa, savutofupihveissä, salaattiveneissä ja kaikissa kulhoruuissa!

Ainesosat

Pannumarinoitu Teriyakitofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
  • 1 dl valmista teriyakikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna

PARAS RAPEA TOFU: TERIYAKI PANNUMARINOINTI ohje

  • Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

    Valmista teriyakikastike JOS et käytä valmista kaupan kastiketta. Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle (tai pilko kuutioiksi) sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Pirskota soijakastike tofujen päälle ja sekoita.

    Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken.

    Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.

    Vinkki 2: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivullamme.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.