15 - 20 min

2-3:lle

(1)

RAPEA TERIYAKITOFU, RIISIÄ JA PARSAKAALIA

Tilanteeseen, johon kaivataan nopeaa, maukasta ja terveellistä. Teriyakilla pannumarinoitu rapea tofu ja rapsakka parsakaali riisipedillä on voittamaton trio arkiruokailuun. Yksinkertainen herkku vaikka brunssille!

Perheresepti

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu Teriyakitofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)

1dl

valmista teriyakikastiketta

1rkl

soijakastiketta

öljyä paistamiseen

mustapippuria myllystä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2kpl

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

Lisäksi:

riisiä

300-500g

höyrytettyä parsakaalia

edamamepapuja

seesaminsiemeniä ja kevätsipulia koristeluun

Näin valmistat

  • Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
  • Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.
  • Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Höyrytä parsakaali al denteksi. Seuraa sen kypsymistä, jotta siitä ei tule liian pehmeää.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle (tai pilko kuutioiksi) sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Pirskota soijakastike tofujen päälle ja sekoita.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää parsakaali ja teriyakitofut päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua kevätsipulia päälle.
  • Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
  • Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.