Ainesosat

Pannumarinoitu tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 1 tl currya
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
Tikka Masala -kastike
  • 1 kpl iso sipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punainen chili
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 tl Garam Masala -mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl kanelia
  • 1 tlk tomaattimurskaa (500 g)
  • 2 rkl tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa tai -maitoa
  • suolaa ja pippuria
Lisäksi:
  • keitettyä riisiä, korianteria, kasvipohjaista jogurttia, naan-leipää

Tomaattinen ja mausteinen Tikka Masala tofulla ohje

  • Valmista pannumarinoitu tofu.

    Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.

    Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe päälle. Lisää öljy ja jatka hetken paistamista.

    Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.

    Keitä riisi ohjeiden mukaan.

    Kastike: Kuori ja pilko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili ja raasta inkivääri. Mittaa ja yhdistä kuivat mausteet.

    Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki mitatut mausteet ja paista muutaman minuutin koko ajan lastalla sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja kookoskerma/maito. Lisää joukkoon myös pannumarinoitu tofu. Anna hautua hiljalleen liedellä parikymmentä minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoa Tikka Masala -kastike basmatiriisin, jogurtin, korianterin ja naan-leivän kanssa.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.