30 min

3-4

VEGAANINEN ”CHORIZO” PERUNASALAATTI

Mmmmm, miten täyteläinen ja jopa lihaisa vegaaninen perunasalaatti, joka hurmaa myös vaikka sekaanin. Peruna meets marinoidusta Jalotofusta tehty "chorizo", kylkeen sima ja munkki tai kesäinen kuplajuoma = täydellinen brunssi tai piknik on about siinä.

Näitä tarvitset

Jalotofu "Chorizo"

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (Marinoitu)

1rkl

paprikajauhetta

1rkl

savustettua paprikaa (jauhettu)

1rkl

sipulijauhetta

1/2tl

cayennepippuria (jauhettu)

1tl

juustokuminaa (jauhettu)

Merisuolahiutaleita

Muutama rouhaisu

valkosipuli-, chilimauste- ja mustapippurimyllystä

Ripaus

Ceylon kanelia

2rkl

vaahterasiirappia

1rkl

Miso tahnaa

2-3rkl

oliiviöljyä

Perunat

8keskikokoista

kiinteää perunaa (n. 1kg)

4rkl

oliiviöljyä

kourallinen

silputtua persiljaa

Merisuolahiutaleita

Muutama rouhaisu

chilimauste- ja mustapippurimyllystä

Lisäksi silputtua punasipulia, limen mehua puristettuna, persiljaa ja oliiviöljyä tarjoiluun.

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpiämään 225C asteeseen. Kuori ja pese perunat. Tee perunoista lohkoja ja laita ne kulhoon.
  • Sekoita perunoiden joukkoon silputtu persilja, oliiviöljy ja mausteet. Kaada uuninpellille ja laita uuniin paistumaan noin 30-35 min.
  • Kun perunalohkot ovat uunissa, valmista ”chorizo”. Murenna pressattu/kuivattu (marinoitu) tofu pannulle, lisää kaikki mausteet ja loput ainekset. Laita levy kuumenemaan, pudota lämpö keskilämmölle. Sekoittele rauhassa noin 10-15 minuuttia ja ”paahda” tofumurua kunnes mausteet ovat kunnolla tarttuneet.
  • Anna perunoiden ja Jalotofu ”chorizo” murun jäähtyä ennen perunasalaatin kokoamista. Laita perunat ja ”chorizo” tarjoiluastiaan. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja silputtua punasipulia. Viimeistele limen mehulla ja oliiviöljyllä.

Lisävinkkejä marinoidun Jalotofun käsittelyyn

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.