Jalotofu on maailman ensimmäinen Reilun kaupan luomusoijapavuista kestävän kehityksen periaatteita noudattaen valmistettu tofuperhe. Kaikki Jalotofut valmistetaan vuosisatoja vanhan, perinteisen reseptin mukaan.

Juoksutteena valmistuksessa käytämme niinikään perinteiseen tapaan Japanissa Nigari-nimellä tunnettua kitkerää, vuorisuolasta tiivistettyä suolaa, joka on luonnollisesti uutettua magnesiumkloridia. Nigari on täysin luonnollinen ainesosa ja sen käytön ansiosta suurin mahdollinen määrä heranestettä ja sen mukana suurin osa ruoansulatukselle haasteellisia ainesosia erkanee ja poistuu tofun valmistuksessa. Lopputuloksena on tofu, jonka proteiinipitoisuus on mahdollisimman korkea. Okinawan saarella Japanissa, jossa ihmiset elävät pisimpään maailmassa, käytetään juurikin Nigari-tofua.

Muita yleisiä tofun valmistukseen käytettyjä juoksutteita, esimerkiksi kalsiumkloridia tai kalsiumsulfaattia, käytettäessä voidaan tuottaa huomattavasti enemmän tofua, mutta näillä tavoin juoksutettu tofu sisältää vähemmän proteiinia ja enemmän vettä.