Kyllä! Maustamattomat Jalotofut ovat luontaisesti gluteenittomia, mutta myös valmiiksi marinoidut tuotteet (Jalotofu Marinoitu ja Jalotofu Kylmäsavu) ovat gluteenittomia. Näiden pakkauksissa on Keliakialiiton hyväksymä gluteenittoman tuotteen merkki.

Marinadeissamme käytetään aitoa japanilaista Shoyu-soijakastiketta, joka on gluteeniton. Testaamme jokaisen soijakastike-erän gluteenittomuuden omavalvonnassamme, sekä lisäksi lopputuotteiden gluteenittomuuden neljä kertaa vuodessa.

Gluteenianalyysi on otettu omavalvontaohjelmaamme kesällä 2018 ja gluteenimäärät analysoidaan akkreditoidulla menetelmällä Metropolilabissa Helsingissä. Omavalvonnassa seuraamme soijakastikkeen gluteenipitoisuutta eräkohtaisesti ja soijakastiketta sisältävien Jalotofu-tuotteiden gluteenipitoisuuksia analysoidaan neljä kertaa vuodessa satunnaisotoksella. Näiden analyysien perusteella Jalotofu-tuotteet ovat sisältäneet jokaisessa omavalvonnassa alle 5 mg/kg. Lainsäädännön mukaan gluteenimäärän tulee alittaa 20 mg/kg.

Koska gluteenipitoisuuden seuranta on otettu osaksi omavalvontaa ja määrät ovat alittaneet raja-arvot sekä gluteenittomuussertifiointi (Kiwa Inspecta) on hyväksytysti suoritettu, Jalotofu Marinoitu ja Jalotofu Kylmäsavu -tuotteissa on virallinen gluteenittoman tuotteen merkki 1.9.2020 alkaen.