Suomessa valmistetun Jalotofun perusraaka-aineet ovat reilun kaupan luomusoijapavut, Tammisaaren puhdas vesi ja juoksute (Nigari*). Itse tofun valmistus tapahtuu vuosituhansia vanhalla, perinteisellä menetelmällä, jonka juuret kantavat vuosituhansien taakse Kiinaan sekä Japaniin.

Tämän perinteen mukaan tofumme valmistetaan yksinkertaisella menetelmällä, jossa luomusoijapavut ensin liotetaan, hienonnetaan myllyssä, keitetään, erotetaan huonosti sulavat kuidut siivilöimällä, juoksetetaan nigarilla ja lopuksi puristetaan tofuksi. Tofu on siis hyvin luonnollinen, perinteinen kasviproteiini, joka on jo pitkään ollut keskeinen osa itä- ja etelä-aasialaista keittiötä. Se on erityisen yleinen japanilaisissa kodeissa ja ravintoloissa.  

*Nigari on täysin luonnollinen aineosa ja sillä on pitkät perinteet Japanissa. Se on vuorisuolasta uutettua magnesiumkloridia.