đŸ’„IG RESEPTI:  RAPEAA TOFUA TAHINI-SRIRACHAKASTIKKEELLA đŸ’„
PientĂ€ potkua nuudeli-salaatti-lounaaseen saadaan tĂ€llĂ€  i h a n a l l a  tahini-srirachakastikkeella. đŸŒ¶Aikuiseen makuun, nam!
👇
Tarvitset:
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
3 rkl öljyÀ paistamiseen (esim. seesamiöljy)
Tahini-srirachakastike
4 rkl tahinia
2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
1 rkl juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
1 rkl riisiviinietikka esim. mirin
1 rkl soijakastiketta
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl tuoretta inkivÀÀriÀ raastettuna
4 rkl vettÀ
suolaa ja mustapippuria myllystÀ
LisÀksi:
riisinuudeleita henkilömÀÀrÀn mukaan
1 prk hummusta 
sitruunalla marinoitua lehtikaalia tai salaattia
2-3 rkl sitruunamehua
korianteria tai ruohosipulia silputtuna
1 rkl seesamisiemeniÀ
–
Valmista kastike: sekoita keskenÀÀn kaikki kastikeen ainekset vettÀ lukuunottamatta. LisÀÀ seuraavaksi 3-4 rkl vettÀ ja sekoita. MikÀli haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisÀÀ vielÀ 1 rkl vettÀ.
KeitÀ nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömÀÀrÀn mukaan.
Esivalmistele salaatti: pese ja revi lehtikaali sopiviksi paloiksi, purista 2-3 rkl sitruunamehua sekaan ja sekoita hyvin. Mausta vielÀ muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa myllystÀ.
Valmista pannumarinoitu tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellÀ. Poistamalla nÀin tofusta ylimÀÀrÀistÀ nestettÀ saat paahdettua tofun rapeaksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele tofu kÀsin pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti vÀlillÀ sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansÀvyistÀ pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. VÀhennÀ lÀmpöÀ, lisÀÀ öljy ja jatka hetken paistamista.
Laske vielÀ pannun lÀmpötilaa ja kaada valmis tahinikastike tofujen pÀÀlle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.
Kokoa annos: aloita hummuksella ja “voitele” kulhon toiseen reunaan 2 rkl hummusta. LisÀÀ keitetyt riisinuudelit kulhon pohjalle ja viereen marinoitu lehtikaali. Kaada annoksen pÀÀlle valmistamaasi tahini-srirachakastiketta ja koristele seesaminsiemenillĂ€ ja korianterilla.

Instagram filter used: Normal

View in Instagram ⇒