Paistettu ja pannulla marinoitu rapea tofu
24.03.2020

Onko joskus tuntunut siltä, että kasvisruoka on liian vaikeaa
Että ainakaan siitä ei saa hyvää
Että tofusta on mahdotonta saada rapeaa ja makua pursuavaa
Että ei oikein keksi, mihin käyttää tofua?


Jaoimme jo aiemmin blogissamme parhaan vinkkimme siihen, miten tofulla onnistuu. Näistä ohjeista onkin tullut sivustomme luetuin juttu. Mutta nyt viemme homman seuraavalle (vielä helpommalle) tasolle! 

“Perus” salaisuus on helppo tofun pannumarinointi (katso halutessasi sen ohjeet täältä).

Entä mitä nyt sitten? Aiomme kääntää kaikki pohdinnat kasvisruoan haasteellisuudesta lopullisesti päälaelleen ja saada vaikka jokainen paistinpannun käsittelyn ikärajan ylittävä suomalainen onnistumaan, vieläkin helpommin.


Jokainen voi onnistua

Miten siis tehdään nopeasti hyvää kasvisruokaa, jossa tofu on rapeaa ja käsittämättömän maukasta?

pannumarinoitu rapea tofu kuutio

Hengitä syvään, kuvittele itsesi keittiöösi ja jatka lukemista. Uusi kasvisruokien hittireseptisi on nimittäin tässä. Sen nimi on:

TERIYAKI-PANNUMARINOITU TOFU

Lyhyesti, tee vain näin: 

  1. Kuivaa pakkauksesta otettu tofu puristamalla siitä nestettä esim keittiöpyyhkeessä tai talouspaperissa.
  2. Leikkaa tai revi tofu haluamaasi muotoon (kuutio, siivu, kanasuikaleen kokoinen pala, muru?).
  3. Kuumenna kuiva pannu kuumaksi, lisää tofut, pyörittele lastalla kunnes niiden pinta saa väriä.
  4. Lisää öljy, paista noin 5 minuuttia rapeaksi. Vähennä lämpöä, pirskottele päälle hieman soijakastiketta.
  5. Laske lämpöä vielä lisää ja kaada sekaan 1 dl teriyakikastiketta. Sekoita 1 min ja ota pois levyltä. Valmista!

Jos kaipaat yksityiskohtaisempaa ohjetta, sen löydät täältä. Ja koska reseptiä tullaan pyytämään sinulta, tiedät mihin ohjata sitä kaipaavat.

Mihin käyttää rapeaa tofua?

Kokeile siis uudella reseptilläsi rapeaa ja maukasta tofua nyt aluksi vaikka:

  • Tortillat, tacot
  • Salaatit
  • Keitto
  • Grillipihvit
  • Bowlit / kulhot
  • Pastat
  • Leivän päälle
  • Ihan mihin vaan ikinä keksitkään sitä kokeilla!
Paistettu ja pannulla marinoitu rapea tofu