Ainesosat

Jäätelö:
  • 1,5 dl soijakermaa
  • 1 pkt Jalotofu Pehmeä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl maap. tahnaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl nougatrouhetta
Tofu:
  • ½ pkt Jalotofu Hempnut
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 dl konjakkia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 3-4 rkl hunajaa
  • 1 tl voita

Appelsiini-Jalotofua ja nougatjäätelöä ohje

  • Jäätelö:

  • Sekoita kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

  • Sekoita sekaan nougatrouhe. (Voit myös tehdä nougatrouheen itse karamellisoimalla hasselpähkinärouhetta suhteessa 1 osa pähkinää 1 osa sokeria)

  • Tofu:

  • Leikkaa tofuista noin 1cm paksuisia siivuja ja muotoile haluamaksesi.

  • Laita pannulle voi ja tofut.

  • Ripottele tofujen päälle hieman vaniljajauhetta ja sekoita sekaan hunaja. Anna hunjajan sulaa ja lisää konjakki.

  • Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes tofut ovat imeneet nesteen suurimmaksi osaksi ja saaneet hieman väriä.

  • Tarjoile heti jäätelön kanssa.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.