Ainesosat

Porkkanatofu
  • Paketti maustamatonta Jalotofua
  • Porkkana pienellä terällä raastettuna
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl luomusoijakastiketta
Lehtikaalipesto
  • 1 dl kotimaisia hampunsimeniä
  • Kaksi valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • Kuusi lehtikaalin oksaa (poista niistä kovat rangat)
  • 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa (vegaaniversio hiivahiutaleilla)
  • 1 tl hienonnettua rosmariinia
  • 1/2 tl merisuolaa

Hyvän olon herkkukulho ohje

  • Voit kasata kulhoon kauden kasviksia, Jalotofua ja quinoaa. Kokonaisuus on paitsi monipuolinen, täyttävä ja terveellinen, myös erityisen herkullinen. Aterian voi koota myös suoraan eväslaatikkoon. Kokoa kulhoon 2dl ohjeen mukaan keitettyä ja mieluiten kotimaista kvinoaa (kuvassa punaista kvinoaa), puolet porkkanatofusta , puolikas avokado ja muutama ruokalusikallinen lehtikaalipestoa. Koristele lopuksi hampunsiemenillä ja nauti.

  • Porkkanatofu: Kuumenna öljy pannussa ja lisää kuutioitu Jalotofu. Kääntele Jalotofuja 3-5 minuuttia pannulla,kunnes ne ruskistuvat hieman. Lisää hieno porkkanaraaste, soijakastike ja anna hautua viisi minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä.

  • Lehtikaalipesto: Hienonna rosmariini morttelissa. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Jos tahna on liian jämäkkää, lisää öljyä – jos taas liian vetelää, laita mukaan reilummin lehtikaalia.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.