Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu marinoitua
  • 2-3 sipulia
  • 300 g pinaattia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 limeä
  • 2-3 rkl raastettua
  • inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 rkl vahvaa currymaustetta
  • ½ tl chiliä
  • öljyä
  • suolaa

Intialainen Jalotofumuhennos ohje

    1. Laita linssit kiehumaan.
    2. Kaada pannulle tilkka öljyä sekä kurkuma, paprikamauste, korianteri ja chili. Anna mausteiden paistua kunnes niistä irtoaa vahva tuoksu. Leikkaa Jalotofu kuutioiksi ja paista mausteöljyssä.
    3. Lisää pilkotut sipulit ja anna paistua muutama minuutti.
    4. Heitä sekaan murskattu valkosipuli, inkivääri ja pinaatti.
    5. Kun linssit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja sekoita linssit pannulle.
    6. Kaada sekaan tilkka öljyä, currymauste ja suolaa makusi mukaan.
    7. Lisää kookosmaito, purista limeteistä mehu ja anna hautua.
    8. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile esim. riisin kera.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.