Ainesosat

Paistettu Jalotofu:
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
  • suolaa (mustapippuria)
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
Palsternakkaranskalaiset:
  • 2-3 isohkoa palsternakkaa
  • neitsytkookosöljyä (suolaa, pippuria, kurkumaa)
Tomaattidippi:
  • 1 tomaatti
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1/2 pieni chili
  • Ripaus suolaa
Avokadodippi:
  • 1/2 avokado
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • n. 1/2 rkl omenaviinietikkaa
  • Ripaus suolaa

Jalotofu & (palsternakka)chips, kahdella kastikkeella ohje

  • Aseta uuni lämpiämään kohti 225 astetta. Kuori palsternakat, ja viipaloi ne ohuiksi tikuiksi. Aseta uunipellille, mausta suolalla, pippurilla sekä kurkumalla. Sulata kookosöjyä purkissa juoksevan veden alla ja valuta öljyä bataattitikkujen päälle reilusti, sekoita. Paista n. 30 minuutin ajan, tai kunnes ranskalaiset ovat saaneet kunnolla väriä. Valmista kastikkeet: lisää ainesosat blenderiin, ja tee tasaista. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Lisää jauhot sekä mausteet (mantelijauho, suola, pippuri, kurkuma, jauhettu juustokumina) erilliseen laakeaan kulhoon.

  • Viipaloi tofu haluamasi kokoisiksi palasiksi (varo kuitenkin leikkaamasta liian ohuita) ja kierittele painellen ("leivitä") palasia jauhoseoksessa hellävaraisesti. Tofu on kosteaa, joten manteli/mausteseos tarttuu siihen helposti. Kun palsternakkaranskalaiset ovat lähes valmiita, paahda tofupalat kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta niin, että tofupalat lämpenevät sekä saavat väriä pintaansa.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.