Jouluinen punajuuri-tofu-juurespiirakka

(1)
Uunipellillinen = 9 isoa palaa
Valmista käden käänteessä ruokaisa piirakka jouluvieraille tai kylään viemiseksi!

Ainesosat

1 pkt torttutaikinalevyjä
½ myskikurpitsa
1 palsternakka
3 porkkanaa
2 punasipulia
1 omena
1 iso lehtikaalinlehti
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
1 ½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tuoreen rosmariinin oksan neulaset (tai 2 tl kuivattua rosmariinia)
3 pkt Vegeström-Jalotofua

Näin valmistat

Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kuori ja paloittele myskikurpitsa, palsternakka ja porkkanat. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Laita juurekset ja sipuli uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy, vaahterasiirappi, rosmariini, kaneli, suola ja mustapippuri. Paahda uunissa n. 30 minuuttia.

Siivuta omena ohuiksi siivuiksi.

Kauli torttutaikinalevyistä yksi iso pohja. Levitä paahdetut juurekset ja sipuli pohjan päälle. Asettele päälle myös omenasiivut. Revi lehtikaalinlehdestä pienempiä lehtiä ja asettele ne päällimäiseksi. Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea.

Murustele Vegeström-punajuuritofu kuivalle, kuumalle paistinpannulle ja paista murusiin rapea ja tumma pinta. Levitä paistuneen piirakan päälle vielä Vegeström.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme