Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt torttutaikinalevyjä
  • ½ myskikurpitsa
  • 1 palsternakka
  • 3 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 1 omena
  • 1 iso lehtikaalinlehti
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl kanelia
  • 1 ½ tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tuoreen rosmariinin oksan neulaset (tai 2 tl kuivattua rosmariinia)
  • 3 pkt Vegeström-Jalotofua

Jouluinen punajuuri-tofu-juurespiirakka ohje

  • Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kuori ja paloittele myskikurpitsa, palsternakka ja porkkanat. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Laita juurekset ja sipuli uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy, vaahterasiirappi, rosmariini, kaneli, suola ja mustapippuri. Paahda uunissa n. 30 minuuttia.

  • Siivuta omena ohuiksi siivuiksi.

  • Kauli torttutaikinalevyistä yksi iso pohja. Levitä paahdetut juurekset ja sipuli pohjan päälle. Asettele päälle myös omenasiivut. Revi lehtikaalinlehdestä pienempiä lehtiä ja asettele ne päällimäiseksi. Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea.

  • Murustele Vegeström-punajuuritofu kuivalle, kuumalle paistinpannulle ja paista murusiin rapea ja tumma pinta. Levitä paistuneen piirakan päälle vielä Vegeström.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.