Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Hempnut tai Maustamaton
  • Marinadi tofulle:
  • 3 tl tamari-soijakastiketta
  • 1 tl seesamöljyä
  • 2 tl kookossokeria
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 1 cm pala inkivääriä
  • Ripaus suolaa
  • puolikas punainen chili
Karamellikastike:
  • 5 rkl kookossokeria
  • 1 rkl tamari-soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • puolikas punainen chili
  • Ripaus suolaa
Aasialainen nuudelisalaatti
  • Valko- ja punakaalia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • Lasinuudeleita
  • silmusalaattia (esim. Silmusalaatti tulinen)
  • Punaista chiliä
  • Paahdettuja maapähkinöitä

Karamellitofu ja Aasialainen lasinuudelisalaatti ohje

  • Marinadi: Pilko chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuutioi Jalotofu ja laita marinoitumaan tiiviiseen astiaan yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

  • Karamellikastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja anna hautua, kunnes seos paksuuntuu (noin 10-20 min). Paista Jalotofuun pannulla rapea pinta tai grillaa. Lisää paistetut Jalotofukuutiot karamellikastikkeeseen ja sekoita.

  • Aasialainen nuudelisalaatti: Pilko kaali ohuiksi tikuiksi ja kääntele se kevyesti etikassa. Valmista lasinuudelit: kaada kiehuvaa vettä lasinuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Odota muutama minuutti, kunnes nuudelit pehmenevät ja valuta nuudelit.

  • Aloita annoksen kokoaminen asettamalla kulhon pohjalle kaalia ja päälle lasinuudeleita (päätä näiden määrät syöjien nälkäisyyden mukaan). Lisää Jalotofu ja karamellikastiketta. Viimeistele reilulla annoksella Silmusalaattia sekä punaisella chilillä ja (itse)paahdetuilla maapähkinöillä. Nauti!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.