KASVISPIZZA RAPEALLA TOFULLA

(1)
30 min 4
Maistuva pizza koostuu rapeasta pohjasta, tuoreista kasviksista ja proteiinipitoisesta, valmiiksi chilimaustetusta tofusta.

Ainesosat

Pohja
2,5 dl lämmintä vettä
3,5 rkl oliiviöljyä
1/4 tl sokeria
1 pkt kuivahiivaa
6,5-7 dl vehnä- ja durumvehnäjauhoja (puoliksi molempia jauhoja)
1 tl suolaa
3,5 rkl oliiviöljyä
Täytteeksi
2 ptk Jalotofu Mieto Chili -tofua tai Vegeström-punajuuritofua
200 g paseerattua tomaattia
1 pkt herkkusieniä paistettuna
1 paprika
2 tomaattia
1 pkt vegejuustoa (esim. Violife)

Näin valmistat

Valmista taikina: laada kulhoon lämmin vesi ja sokeri. Sekoita tämän jälkeen joukkoon hiiva puulastaa apuna käyttäen, kunnes hiiva on sekoittunut veteen. Anna seistä kulhossa n. 15 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa noin 6,5 dl jauhoja ja suola. Lisää joukkoon hiivaseos ja oliiviöljy. Vaivaa taikina palloksi lisäten tarvittaessa loputkin vehnäjauhoista.

Anna taikinan kohota keittiöliinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina sen jälkeen kevyesti toiseen kertaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Muotoile taikina kaulimella ohueksi, pyöreäksi levyksi, levitä täytteet ja paista uunin keskiosassa ritilän päällä n. 10-15min. Lämpönä 225C.

Vinkki: Jalotofu Mieto Chili on helppokäyttöinen täyte pizzaan – voit murustella sen suoraan pakkauksesta muiden täytteiden sekaan.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme