Ainesosat

Terriinin ainekset
  • 1 dl tahinia
  • 2 pkt Jalotofu Kylmäsavu
  • 1 rkl kauramaitoa
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl neilikkaa
Tarjoiluvinkki
  • Pikkelöity omena
  • 1 omena (1-2-3 pikkeliliemi)
  • 1 osa väkiviinaetikkaa
  • 2 osa sokeria
  • 3 osa vettä
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • Paahdetut hasselpähkinät

Keittiömestarin suositus: Jalotofu-terriini ohje

  • Hienonna sauvasekoittimella tai blenderillä kuutioitu jalotofu, lisää mausteet, tahini ja kauramaito. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa terriinivuoka kelmulla niin että kelmun reunat tulevat reilusti yli, lisää massa vuokaan. Anna vetäytyä yön yli kylmässä. Nosta kelmun reunoista terriini varovasti leikkuulaudalle.

  • Leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä omenasta ohuita siivuja. Kiehauta nopeasti 1-2-3 pikkeliemen ainesosat ja jäähdytä. Marinoi omenasiivut pikkeliliemessä 30min tai yön yli.

  • Paahda hasselpähkinöitä uunissa 175°c n. 10-15 min kunnes ovat kauniin ruskean värisiä. Raasta annoksen päälle raastimen hienommalla puolella.

  • VINKKI: Voi vielä halutessasi koristella annoksen vegaanisella majoneesilla, joka on maustettu sinapilla ja sitruunamehulla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.