KOREALAINEN TOFU-BIBIMBAP RIISILLÄ

(3)
30 min 2
Bibimbap on suosittu kulhoissa tarjoiltava korealainen ruoka, jossa riisin päälle asetellaan vihannekset, tofu ja gochujang-chilitahnaa (korealainen fermentoitu chilitahna). Terveellinen, ihanan mausteinen vegaaninen katuruoka parhaimmillaan!

Ainesosat

1,5 dl kuivaa riisiä
2 porkkanaa
3 kevätsipulin vartta
1 iso avokado
silmusalaattia
tuoretta korianteria
Pikkelöity punakaali
sopiva palanen punakaalia (n. 2,5 dl silputtuna)
1 tl omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1 rkl seesamöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Gochujang-kastike
2 rkl gochujang-tahnaa (vaihtoehtoisesti korvaa srirachalla)
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl seesamöljyä
1 tl omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Tofu-bulgogi
1 paketti maustamatonta Jalotofua
½ rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl (fariini)sokeria
1 valkosipulinkynsi

Näin valmistat

Aloita punakaalista: Suikaloi punakaali ohueksi mandoliinilla tai leikkaa veitsellä. Sekoita muut ainekset punakaalin joukkoon ja nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.

Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

Keitä riisi kypsäksi ja valmista gochujang-kastike: Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.

Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Raasta sillä välin inkivääri ja silppua valkosipuli. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri, soija ja sokeri. Kääntele tofuja sen verran, että kastike sekoittuu joka puolelle.

Suikaloi vielä porkkana, pilko kevätsipulit ja viipaloi avokado. Kokoa ainekset kulhoon. Kaada päälle gochujang-chilikastiketta.

Vinkki: Gochujang-chilitahna tuo annokselle ominaisen maun. Se myydään isoissa punaisissa muovirasioissa, mutta tämä fermentoitu tahna säilyy avattunakin jääkaapissa vaikka kuinka kauan! Omani on lymyillyt siellä yli puoli vuotta, eikä sillä ole tapahtunut mitään. Jos kuitenkaan et halua investoida purkkiin, niin korvaa gochujang-tahna vaikkapa srirachalla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme