Lämmittävä aasialainen tofukeitto

(1)
30 min 2
Alkuruoaksi tarjottavan terveellisen aasialaiskeiton salaisuus on sen maukas liemi. Alusta asti keiton tekovaiheessa inkivääristä ja valkosipulista tulee mieletön tuoksu keittiöön ja saa nälän heräämään – myös naapurissa!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1-1,5 l vettä
1 rkl misotahnaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl raastettua valkosipulia
2-3 rkl seesamiöljyä
1 tl sokeria
100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
2 kevätsipulin vartta
1 punainen chili
1 dl ituja
1 dl edamame papuja
1 keltainen paprika
Tarjoiluun:
2-3 kpl retiisejä
1 dl tuoretta korianteria
1 lime

Näin valmistat

Mittaa isoon kattilaan vesi, pavut, idut, miso- ja soijakastike sekä sokeri. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri.

Pilko sienet, kevätsipuli, chili ja paprika – poista chilistä ensin siemenet, jos et halua keitosta liian tulista. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kevyesti tofuja. Lisää pilkotut ja raastetut kasvikset ja paista muutama minuutti. Lisää paistetut kasvikset keiton sekaan ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Kun keitto on valmis, paloittele tuoretta retiisiä ja korianteria sen päälle. Tarjoile limelohkon kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme