Liekitetyt olut-Jalotofuvartaat

(1)
60 min 4-5 annosta

Ainesosat

2 pkt Jalotofu kylmäsavua
½ l tummaa olutta
1 paprika
2 punasipulia
2 tuoretta herkkusientä
1 suolakurkku
öljyä
chiliä
½ dl vahvaa konjakkia
liekittämiseen
varrastikkuja

Näin valmistat

1. Leikkaa Jalotofut isoiksi kuutioiksi. Hauduta niitä kuumalla pannulla oluessa, kaatamalla noin ⅓ oluesta kerrallaan Jalotofuja välillä käännellen. Jalotofut ovat valmiita kun kaikki olut on imeytynyt niihin.

2. Pilko sipulit, herkkusienet, suolakurkku ja paprika.

3. Asettele ainekset grillivartaisiin. Sekoita öljyyn hieman chiliä ja voitele vartaat. Paista vartaita grillissä tai uunin keskitasolla välillä käännellen, kunnes sipulit alkavat ruskistua.

4. Kaada ½ dl konjakkia pieneen lasiin. Asettele vartaat kuumalle pannulle ja aseta pannu liekitykselle sopivaan paikkaan, ottaen huomioon että ympärillä on riittävästi tilaa sekä pannun yläpuolella vähintään 1,5 metriä tyhjää tilaa. Varmista ettei lähellä ole helposti syttyviä materiaaleja tai esineitä.

5. Kaada konjakki pannulle ja sytytä se heti sillä konjakki haihtuu nopeasti. Anna konjakin palaa loppuun ravistellen pannua kevyesti.

6. Nauti esimerkiksi grillatun juuston tai maissin kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme