Ruoanlaitossa lupiinitempe on monipuolinen. Sitä syödään sellaisenaan paistettuna, keitoissa, friteerattuna tai vaikkapa savustettuna.

Lupiinitempe: kotimaista sinilupiinia – Proteiinia ja kuitua 15%

Ainesosat

SALAATTIPOHJA
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 100 g rucolaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 raitajuurta
  • 5 retiisiä
  • 300 g broccolinia tai parsakaalia
  • 50 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl sokeria
  • ½ kurkku
MAAPÄHKINÄKASTIKE
  • 1 dl maapäkinälevitettä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 limenkuori
  • 1 rkl sokeria
LUPIINITEMPE
  • 1 pkt Jalotempe Lupiini
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl soijakastiketta

Lupiinitempe-bowl ja maapähkinäkastike ohje

  • Laita vesi kiehumaan. Pese salaatti ja kasvikset. Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä porkkanasta pitkiä siivuja. Leikkaa raitajuuri ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Keitä broccolinit kypsiksi niin että ne jää napakoiksi, huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja kurkku viipaleiksi.

    Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.

    Kuumenna pannu, lisää öljy, leikkaa lupiinitempe viipaleiksi ja paista kullanruskeaksi. Lisää soija ja ota pannu liedeltä pois.

    Kasaa salaatti kulhoihin. Pohjalle salaatit ja päälle kasvikset ja tempe. Kaada päälle maapähkinäkastike ohuena nauhana tai tarjoa erikseen.

    VINKKI! Voit myös kasata salaatin pitaleivän sisään.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.