Ainesosat

Yleiset reseptit
  • ½ pkt Jalotofu maustamatonta
  • 1 mango tai 100g kuivattua mangoa liotettuna
  • ½ kourallista rouhittua makadamia pähkinää
  • ½ kourallista kookoslastuja
  • ½ kourallista mantelilastuja
  • 1 iso sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 1 rkl manteliaromia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • n. 3 rkl perunajauhoa
  • suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • tuoretta minttua koristeluun
  • 50 g lanttua
  • rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen

Manteli-sitruuna-marinoitua Jalotofua mangopedillä ohje

    1. Purista mehu sitruunasta laakeaan pakasterasiaan. Lisää soijakastike & manteliaromi ja aseta viipaloidut Jalotofut marinaadiin. Sulje kansi ja laita jääkaappiin yön yli.
    2. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon. Sekoita joukkoon perunajauhot, ripaus suolaa ja hieman mustapippuria. Kierittele Jalotofut jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla reilussa määrässä öljyä, kunnes ne saavat väriä. Valuta Jalotofut liiasta öljystä.
    3. Raasta lanttu ohueksi ja sekoita kuivattu minttu raasteen sekaan.
    4. Paahda pähkinä- ja mantelirouheita, sekä seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla.
    5. Leikkaa mangosta ohuita viipaleita pediksi ja asettele Jalotofut mangon päälle. Voit stanssata asetelmasta haluamasi muotoisen.
    6. Lisää päälle lantturaaste sekä paahdettu pähkinä-siemenseos. Pirskottele päälle marinadia, soijakastiketta ja koristele tuoreilla mintun lehdillä. Tarjoile!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.