Ainesosat

Kastike:
  • 1/2 dl viikuna balsamicoa
  • 1 dl intiaanisokeria
Leivitetty tofu:
  • 1 pkt Jalotofu marinoitua (270 g)
  • 2 dl kauraleseitä
  • 2 limeä
  • rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
Vihannespaistos:
  • 1 sipuli
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 puikulaperunaa
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • limen mehua
  • rouhittua mustapippuria
  • Ripaus suolaa
Chili-pähkinälisuke:
  • 1/2 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tuore chili
  • 2 cm purjoa antamaan väriä

Marinoitua Jalotofua vihannespaistoksen kera ohje

    1. Keitä balsamico ja sokeri varovasti siirapiksi.
    2. Sekotia kulhossa kauraleseet ripaus mustapippuria ja limettien raastettu kuori.
    3. Leikkaa Jalotofu kuutioiksi ja leivitä kauraleseseoksella.
    4. Pilko vihannekset ohuiksi lastuiksi.
    5. Paista leivitetyt Jalotofupalat rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi.
    6. Nosta Jalotofupalat pannulta ja lisää pannulle kasvikset. Paista ne nopeasti, mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla ja purista joukkoon hieman limen mehua.
    7. Nosta kasvikset pannulta ja paahda rouhitut cashewpähkinät sekä pilkottu chili, valkosipuli ja purjo.
    8. Asettele kasvikset lautaselle, nosta Jalotofupalat päälle ja ripottele pinnalle chili-pähkinäseosta.
    9. Lisää lautaselle kastikkeeksi balsamicosiirappia.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.