Nopea ja kevyt Ramen-keitto

(1)
30 min 2
Ramen-keitto on monivaiheinen, mutta eri työvaiheet verrattain helppoja. Kasaa eri ainekset kulhon pohjalle ja kaada kuuma liemi päälle. Keitto syödään lusikalla ja puikoilla.

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu -tofua
150 g ramen- tai udonnuudeleita
1 sipuli
1 palsternakka
3 rkl misotahnaa
1 l vettä
2 retiisiä siivuina
½ kasvisliemikuutio
1 dl kuivattuja siitakesieniä tai suppilovahveroita ja tatteja
nippu kevätsipulin varsia
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Näin valmistat

Pilko sipuli ja palsternakka kuutioiksi. Grillaa kuutiot paistinpannulla tai uunissa, kunnes hieman tummuvat ja saavat paahdetun pinnan.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon misotahna, kuivatut sienet ja paahdetut kasvikset. Kiehauta ja laske lämpö niin että vesi hiukan poreilee, mutta ei kiehu. Anna hautua vähintään noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Esikeitä ramen-nuudelit pakkauksen mukaan, lisää niihin hiukan seesamiöljyä etteivät tartu toisiinsa. Pilko tofu kuutioiksi ja paista niihin pannulla rapean kaunis pinta pienessä määrässä öljyä. Valmistele keitto jakamalla nuudelit ja tofu kulhoihin. Lisää päälle kuuma misoliemi kasviksilla. Koristele kevätsipulilla, retiisillä ja tarjoile heti höyryävän kuumana.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme