Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu -tofua
  • 150 g ramen- tai udonnuudeleita
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 3 rkl misotahnaa
  • 1 l vettä
  • 2 retiisiä siivuina
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 dl kuivattuja siitakesieniä tai suppilovahveroita ja tatteja
  • nippu kevätsipulin varsia
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Nopea ja kevyt Ramen-keitto ohje

  • Pilko sipuli ja palsternakka kuutioiksi. Grillaa kuutiot paistinpannulla tai uunissa, kunnes hieman tummuvat ja saavat paahdetun pinnan.

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon misotahna, kuivatut sienet ja paahdetut kasvikset. Kiehauta ja laske lämpö niin että vesi hiukan poreilee, mutta ei kiehu. Anna hautua vähintään noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  • Esikeitä ramen-nuudelit pakkauksen mukaan, lisää niihin hiukan seesamiöljyä etteivät tartu toisiinsa. Pilko tofu kuutioiksi ja paista niihin pannulla rapean kaunis pinta pienessä määrässä öljyä. Valmistele keitto jakamalla nuudelit ja tofu kulhoihin. Lisää päälle kuuma misoliemi kasviksilla. Koristele kevätsipulilla, retiisillä ja tarjoile heti höyryävän kuumana.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.