1 h 15 min

PARSAPIIRAKKA SAVUTOFU-TWISTILLÄ

Onko olemassa joku, joka ei tykkää parsapiirakasta? Ei ainakaan enää sitten, kun siivu tätä savutofusta makua (ja proteiinia) saava piirakka pääsee lautaselle. Valmiilla piirakkapohjalla tämä valmistuu helposti ja nopeasti. Vaikka pääsiäispöytään.

savutofu

piirakka

Ruokavinkki

Tässäkin reseptissä on mukana Altian ammattilaisen viinisuositus. Nappaa piknikin eväskoriin maistuva tofu-parsapiirakka ja kätevä italialainen Sancrispino -luomuviinitetra (rose-, valko- ja punaviini). Esimerkiksi Sancrispino Bio Rosato sopii hyvin suolaisten pikkupurtavien kanssa, kuten savutofupiirakka.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)

2,5dl

kaurakermaa

1rkl

maissijauhoa / maizenaa

1nippu

parsaa

1

keskikokoinen sipuli

1tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1tl

mustapippurirouhetta

valmis piirakkataikina

150g

juustoraastetta (kasvipohjainen)

Näin valmistat

Valmista oma piirakkataikina tai käytä kaupan valmispohjaa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pilko sipuli ja parsa. Revi tofu pieneksi muruksi tai pilko arpakuution kokoisiksi paloiksi.

Kaulitse piirakkapohja hieman käyttämääsi piirakkavuokaa isommaksi, niin että se peittää myös sen reunat. Nosta taikina piirakkavuokaan ja painele kaikki reunat tiiviiksi. Levitä sipuli, parsa (säästä muutama parsankukinto piirakan koristelua varten) ja tofu vuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta päälle.

Kaada kaurakerma erilliseen kulhoon ja lisää 1 rkl maizenaa siivilän läpi koko ajan sekoitaen. Lisää joukkoon mustapippuri ja valkosipulijauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan ja lisää viimeisenä loput juustoraasteesta. Koristele parsankukinnoilla. Paista uunissa noin 45 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskean värinen ja kerma on hyytynyt. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.