Ainesosat

Karamelloitu sipuli:
  • 2 isoa punasipulia ohuina suikaleina
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl tummaa agavesiirappia (vaahterasiirappia tai kookospalmunektaria)
  • 1 tl tamaria tai luomusoijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
"Jogurtti"-kastike:
  • 1 pkt pehmeää tofua
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • 1/2 tl laadukasta suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl pastan keitinvettä
Lisäksi:
  • 500 g täysjyväriisispagettia tai mieleistäsi pitkää pastaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Pastaa, tofu-“jogurttia” ja karamelloitua sipulia ohje

  • Mausta sipulit ja levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda sipuleita 100 asteessa n. tunnin ajan.

  • Valmista jogurtin kaltainen seos pehmeästä tofusta ja tahinista:

  • Tehosekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Seos saa olla reippaasti hapanta eli älä säästele sitruunassa.

  • Keitä pasta väljässä suolalla maustetussa vedessä al dente. Ota 2 dl keitinlientä talteen kastiketta varten ja valuta pasta lävikössä. Siirrä takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon oliiviöljyä. Lisää keitinliemi ja juge-kastike. Pyöräytä suurpiirteisesti sekaisin. Nostele tarjoiluastiaan tai suoraan lämmitetyille lautasille. Viimeistele karamellisipuleilla ja mustapippurilla. Tarjoa lisänä raikasta vihreää salaattia.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.