Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 500 g punajuuria
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 300 g pehmeetä Jalotofua
  • 0.5 dl öljyä
  • suolaa (mustapippuria)
  • 400 g pastaa (linguine (tagliatelle, spagetti..))
  • pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • (vuohenjuustoa tai parmesania (jossei vegaani))
  • jotain vihreetä yrttiä tai rucolaa tai herneenversoja tai tai tai..

Punajuuri-Tofu-Pasta ohje

  • Lämmitä uuni kahteensataan asteeseen.

  • Pese punajuuret ja kääri ne folion sisään. Leikkaa valkosipuleista ‘hattu’ pois, valuta päälle vähän öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri myös ne folioon.

  • Paahda punajuuria ja valkosipuleita uunissa n. tunti. Jos punajuuret on kovin isoja, voi olla että menee pitempään, kokeile vaikka jollain tikulla.

  • Kuori paahtuneet punajuuret ja pilko vähän pienemmiksi. Purista valkosipulit ulos kuoristaan.

  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Maista, mausta. Suola ja pippuri saa maistua!

  • Kuumenna punajuuri-kastike kasarissa. Keitä ja valuta pasta ja kippaa kuuman kastikkeen sekaan. (Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.)

  • Viimeistele pinjansiemenillä, jollain nätin vihreällä (rucola, herneenverso, persilja, ruohosipuli…) ja pehmeällä vuohenjuustolla tai parmesanilla. Tai jollain vegaanisella juustolla taikka älä millään :)

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.