Ainesosat

Kääryleet:
  • 2 pkt Jalotofu Vegeström punajuuripihviä (250g)
  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl kasvikermaa (soija tai kaura)
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
Voiteluseos:
  • 2 rkl siirappia (tummaa tai vaahterasiirappia)
  • 2,5 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 dl vettä
Perunamuussi
  • 10-12 kpl jauhoista perunaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • iso nokare vegaanista margariinia
  • suolaa
Puolukkasurvos
  • 100 g pakastepuolukoita
  • 4 rkl sokeria

SESONKIRESEPTI: PUNAJUURITOFU-KAALIKÄÄRYLEET ohje

  • Poista savojinkaalista uloimmat nahistuneet lehdet. Irrota sen jälkeen noin 12-15 lehteä kääryleitä varten. Leikkaa lehdistä kovat keskiruodit pois. Ryöppää lehtiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Jäähdytä kaalinlehdet kylmän veden alla ja kuivaa ne hyvin. Siirrä valmiit lehdet sivuun odottamaan täyttämistä.

    Keitä riisit kasviliemessä kannella peitettynä noin 20 minuuttia. Valmista perunamuussi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu, murenna käsin punajuuritofu "jauheliha"-tyyppisesti paistinpannulle ja lisää öljy. Paista hetki ja lisää sipulit. Kaada joukkoon kasvikerma ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

    Sekoita riisi ja punajuuritofupaistos. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta 2 ruokalusikallista (n. ½ dl) täytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Kääri lehti paketiksi ja pakkaa kääryleet vierekkäin saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Sulata margariini ja sekoita siirapin kanssa. Voitele hyvin kaikki kääryleet seoksella ja paista uunissa 40-50 minuuttia (kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä). Tarkista kääryleet paistoajan puolessa välissä ja voitele seoksella.

    Tarjoa punajuuritofu-kaalikääryleet muussin ja raikkaan puolukkasurvoksen kera. ​

  • Kermainen perunamuussi

    Kuori ja keitä perunat. Kaada suurin osa keitinvedestä pois. Heitä joukkoon iso nokare vegaanista margariinia. Muussaa perunat perunasurvimella ja lisää kaurakerma joukkoon erissä. Mausta suolalla.

  • Puolukkasurvos

    Valmista puolukkasurvos, sekoita sokeri ja puolukat. Muussaa haarukalla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.