Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Pehmeää (300g)
  • 0,75 dl shiro misoa*
  • 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 2,5 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl kurkumaa väriaineeksi

* Miso on perinteinen itämainen soijapaputahna, joka valmistetaan maitohappokäymisellä. Misoja on eri tummuusasteisia, riippuen valmistusprosessin pituudesta. Mitä pidempi kypsymisaika, sen tummempi ja täyteläisempi miso. Sana shiro tarkoittaa vaaleaa. Shiro miso on miedon makean ja suolaisen makuista ja se antaa kastikkeelle täyteläsen maun. Shiro mison asemasta voit käyttää 1,5 tl suolaa ja 1 rkl omenamehutiivistettä tai muuta makeutusainetta. Misoa kannattaa kysyä luontaistuotekaupoista.

Sinappikastike ohje

  • Tehosekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Sopii mainiosti paneroidun Jalotofu kylmäsavun kanssa

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.