Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
  • 5 rkl Teriyakikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g parsakaalia
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 dl riisiä
  • ½ nippu kevätsipulia silputtuna
  • 2 tl suolaa

Teriyakimarinoitu tofu ohje

  • Kuumenna n. 2 l vettä kiehuvaksi. Mausta suolalla. Sekoita riisi joukkoon ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Kuutioi Jalotofu sopiviksi suupaloiksi ja aseta ne laakeaan astiaan. Kaada Teriyaki- ja soijakastike päälle ja anna maustua 15 minuuttia.

  • Käytä parsakaalien höyryttämiseen kattilaa ja höyrytysritilää. Höyrytä tai keitä parsakaalit siten, että ne säilyvät napakoina.

  • Paahda seesaminsiemenet paistinpannulla ja siirrä ne erilliseen astiaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutioita 6–8 minuuttia käännellen, kunnes ne ovat rapeita. Kokoa vadille tai kulhoihin keitettyä riisi, höyrytetyt kukkakaali ja paistettu tofu. Koristele seesaminsiemenillä, kevätsipulilla ja nauti!

  • VINKKI: Höyryttämällä kasvisten vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät paremmin kuin keittämällä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.