Ainesosat

nugetti
  • 300 g Jalotofu Kylmäsavu ((Marinoitu käy myös mainiosti))
  • pala kuivaa leipää ((esim. paahtoleivän molemmat päätypalat))
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria (myllystä)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puoli ruukkua tuoretta tilliä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
Valkosipuli-inkivääridippi
  • purkki kaura fraichea ((2 dl))
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 cm pala inkivääriä
  • pieni ripaus suolaa
  • reilusti mustapippuria myllystä

TOFUNUGGETIT JA VALKOSIPULI-INKIVÄÄRIDIPPI ohje

  • Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä.

  • Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen.Silppua tilli.Kaavi tofutaikina uuteen kulhoon ja sekoita tilli sekaan.

  • Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle.

  • Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettejen päälle tujauksen sitruunamehua.

  • Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi. Ja eikun dippailemaan!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.