VEGAANINEN XO-KASTIKE + TOFU = ! ❤️ !
Ainesosat
Näin valmistat
Aloita mittaamalla kaikki ainekset valmiiksi. Laita siitakesienet kulhoon ja lisää vettä niin, että kaikki sienet peittyvät. Liota 15 minuuttia. Silppua merilevä pieneksi ja laita pieneen määrään vettä turpoamaan hetkeksi.
Kuori sipulit ja pilko pieneksi. Kuullota sipuleita kuivalla pannulla kevyesti ja jätä miedolle jälkilämmölle karamellisoitumaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulit ja laita ne chilien ja kuivaksi puristetun merilevän kanssa blenderiin. Pyöräytä tasaiseksi ja siirrä kulhoon. Puristele sienistä ylimääräinen vesi pois ja pyöräytä ne blenderissä tasaiseksi silpuksi. Säästä 1 dl sienten liotusvettä myöhempää käyttöä varten.
Lisää sienet samalle pannulle sipulien kanssa. Lisää loraus öljyä ja paista hetki. Lisää inkivääri, chili-valkosipuli-merileväseos, anis ja kanelitanko, sokeri ja loput öljystä. Sekoita hyvin ja lisää soijakastike, seesamiöljy, sienten liotusvesi ja valinnainen 4 cl rommia tai sherryä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitanko.
Purkita jäähtynyt XO-kastike puhtaisiin lasipurkkeihin. Reseptistä tulee noin 5 dl valmista kastiketta ja se säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut
Tällä reseptillä ei ole vielä arvosteluita. Jätä ensimmäinen arvostelu!