Vegekokin herkullinen “kanasalaatti”
Ainesosat
Näin valmistat
Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 15 minuuttia painon alla.
Keitä seuraavaksi pasta ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä odottamaan salaatin kasausta. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja pilko tomaatit ja avokado. Silppua myös valkosipuli, persilja ja korianteri.
Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa rapean pinnan. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle ja jatka paistamista. Kaada soijakastike tofujen päälle ja sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Ripottele päälle vielä silputtu persilja ja korianteri, nosta pannu pois kuumalta levyltä.
Rakenna salaatti kahdelle lautaselle aloittaen pastasta ja lisää seuraavaksi salaatti, paistetut tofupalat, pilkotut tomaatit ja avokado – koristele seesaminsiemenillä ja tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen kera.
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut