VIININLEHTIKÄÄRYLEET UPGRADED: MUKANA TOFU
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Leivät, Pastat, Wokit
Dolma eli täytetyt viininlehtikääryleet ovat helppo, Lähi-idästä kotoisin oleva herkullinen kasvisruoka. Perinteisesti riisillä täytetyt kääröt kokevat upgreidauksen, kun mukaan tulee luonnollinen kasviproteiini, tofu. Säväytä näillä brunssilla.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 prk viininlehtiä
- 400 g basmati- tai puuroriisiä
- 250 g Jalotofua esim. 2pkt Mieto Chili- ja/tai Vegeström punajuuritofua
- 1 sipuli
- 2 valkosipulikynttä
- ½ ruukkua persiljaa silputtuna
- 1 dl minttua silputtuna
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- öljyä paistamiseen
VIININLEHTIKÄÄRYLEET UPGRADED: MUKANA TOFU ohje
Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Kuori sipuli ja valkosipuli. Silppua ne. Kuumenna öljy paistinpannulla, ota tofut pois paketeista ja murenna tofupihvit pannulle. Paista hetki ja lisää sipulit, mausteet ja yrtit. Maista seosta ja lisää tarvittaessa mausteita ja yrttejä. Sekoita riisi joukkoon ja nosta sivuun odottamaan erilliseen kulhoon.
Huuhtele viininlehdet yksi kerrallaan ja aseta ne työlaudalle yksitellen. Nosta noin 1-2 ruokalusikallinen täytettä lehden päälle. Käännä lehden sivut keskelle ja rullaa pieneksi kääröksi niin, että rullauksen puolivälissä käännät ulkoreunat sisälle päin, jolloin rullien päistä tulee umpinainen. Kääri kaikki viininlehdet rulliksi ja paista ne sitten öljyssä kuumassa pannussa välillä käännellen. Nauti herkutellen esimerkiksi tsatzikin kera!
Vinkki! Voit käyttää täytteenä myös Jalotofu Kylmäsavua tai Marinoitua.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.