15 - 20 min
2
Jalotofu-kookosramen
Ramenin komponentit ovat nuudelit, liemi ja täytteet. Ramen voi olla “pikaramen”, eli se kaapissasi oleva pikanuudeli sopii myös.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu, Maustamaton
5
herkkusientä
1
punainen chili
2
kevätsipulin vartta
2
retiisiä siivuina
1
keltainen paprika
1
sipuli
6dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1pkt
nuudeleita (tai riisiä)
1
limetin mehu
400g
kookosmaitoa
2rkl
soijakastiketta
½dl
silmusalaattia (annoksien koristeluun)
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
oliiviöljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Viipaloi herkkusienet, Jalotofu, paprika ja sipuli. Kuumenna pieni määrä oliiviöljyä pannulla ja paista kevyesti kasviksiin ja tofuun kaunis pinta. Poista chilin sisältä siemenet. Silppua kevätsipulin varret ja chili.
- Laita kattilaan paistetut kasvikset ja tofu, chili, vesi ja kasvisliemikuutio.
- Kiehauta ja anna poreilla hetken miedolla lämmöllä. Lisää nuudelit, soija ja limetinmehu. Kiehauta niin, että nuudelit juuri ja juuri pehmenevät. Lisää kookosmaito sekä tarvittaessa vettä. Lisää lopuksi silputtu kevätsipuli.
- Maista ja lisää soijakastiketta tarvittaessa. Annostele kulhoihin ja viimeistele annokset Silmusalaatilla, retiisillä ja seesaminsiemenillä!