Mitä tofu on?

MITÄ TOFU ON?​

Tofun juuret kantavat vuosituhansien taakse Kiinaan sekä Japaniin, missä sitä alettiin valmistaa yksinkertaisella menetelmällä soijamaidosta luontaisesti juoksuttamalla, hieman eri tavoin maasta riippuen. Tofu on siis hyvin luonnollinen, perinteinen kasviproteiini, joka tänäkin päivänä kuuluu keskeisenä osana itä- ja etelä-aasialaiseen keittiöön. Se on erityisen yleinen japanilaisissa kodeissa ja ravintoloissa.

Tofun koostumus on hieman juustomainen ja se löytää paikkansa mitä monimuotoisimmista vegeruoista ja annoksista. Tofua on saatavilla hieman erilaisilla kiinteyksillä, helposti käsiteltävinä paloina. Sitä voi murustaa, kuutioida tai siivuttaa ja käyttää pannun tai padan kautta lähes minkä tahansa keittiökulttuurin edustajana, tai jopa sellaisenaan.

Vegaaninen tofu on hyvällä proteiinipitoisuudella varustettu luonnollinen kasvisruokailun klassikko.