Tarinamme

Jalofoods: luonnollisten kasviproteiinen kotimainen pioneeri

Tammisaaren raikkaassa maalaismaisemassa Jalofoods valmistaa luomusertifioiduista luomusoijapavuista tofua. Ne valmistuvat perinteisten reseptien mukaan, mahdollisimman vähällä käsittelyllä. Pioneeriksikin tituleerattu yritys aloitti luomutofun valmistamisen Oy Soya Ab -yritysnimellä jo yli 30 vuotta sitten, eli silloin kun tofu oli vielä utopistinen ajatus suurimmalle osalle suomalaisista.

Siitä alkaen olemme uskoneet visioomme kasvisruoan tärkeästä roolista ihmisten ja maapallon hyvinvoinnille. Jalofoods on kotimaisena edelläkävijänä kehittänyt tuotteistaan aivan uudenlaisia, herkullisia vaihtoehtoja raaka-aineiksi proteiinipitoiseen kasvisruokaan. Nyt tuotamme reilua, kansainvälisilläkin kriteereillä arvioituna erittäin korkealuokkaista luomutofua jo miljoona kiloa vuodessa.

Ajan henkeä huokuvien tofutuotteiden suosio kasvaa tasaisesti, kasvis- ja vegaaniruoan inspiroidessa ja valloittaessa sydämiä koti- ja ammattikeittiöissä. Jalofoodsin tavoitteena on päätyä suomalaisten arkeen – ei vain patojen ja lautasten, mutta myös kestävämmiksi muuttuneiden arki- ja kulutustottumusten kautta. Uskomme, että se tehdään hyvä maku ja fiilis edellä sekä tietysti helppokäyttöisten, nerokkaiden reseptien avulla.

Jalofoods siirtyi vuoden 2020 aikana käyttämään eurooppalaisia luomusoijapapuja Jalotofu-tuotteidensa raaka-aineina. Pääraaka-aineen päivittäminen eurooppalaisiin soijapapuihin on tervetullut monille tiedostaville kuluttajille, jotka suosivat hiilidioksidijalanjäljeltään matalia tai neutraaleja tuotteita ja alkuperältään lähempänä viljeltyä luomusoijaa. 

Jalotofu – Tofu of Finland

Luomusoijapavuista perinteisellä menetelmällä valmistuu kotimainen Jalotofu. Siitä on kehitetty jo 7 eri käyttötarkoituksiin ja makuelämyksiin helposti taipuvaa versiota: Maustamaton, Aasia (soija-mirin), Marinoitu, Kylmäsavu, Pehmeä, Paahtopala (revitty tofu) Maustamaton, Maustettu ja Aasia. Ja tuotekehitys jatkuu.

Jalotofua voi raaka-aineena ajatella vaikkapa keittiön kameleonttina, koska se taipuu oikeastaan ihan mihin vaan.

Jalotofuista löytyy jokaiselle oma makumaailma ja suutuntuma. Eri versioista voi helpoilla nikseillä loihtia arkiruokailun kulmakivet proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen protskuateriaan tai vaikkapa kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Jalotofua on saatavilla kuluttajapakkauksissa päivittäistavarakaupoista ja ekokaupoista ja sitä löytyy myös monen kahvilan ja ravintolan ruokalistoilta. Suurkeittiöille on saatavilla suuremmat pakkauskoot.

Kasviskokkikoulu

Jalotofun sivuilta (​www.jalotofu.fi​) löytyy oivaltavaa, tofua lukemattomilla tavoilla soveltavaa reseptiikkaa jokaiseen ruokailutilanteeseen arjen kiireestä viikonlopun nautinnolliseen kokkailuun. Reseptiikkamme avulla jokainen voi löytää itsessään piilevän kyvyn tehdä juuri sellaista kasvisruokaa, josta muodostuu koulu- ja työpäivien pikaklassikoita ja ystävien kesken vietettävien iltojen ylistettyjä luomuksia.