Tarinamme

Jalofoods: luonnollisten kasviproteiinen kotimainen pioneeri

Tammisaaren raikkaassa maalaismaisemassa Jalofoods valmistaa luomusertifioiduista luomusoijapavuista tofua ja tempeä. Ne valmistuvat perinteisten reseptien mukaan, mahdollisimman vähällä käsittelyllä. Pioneeriksikin tituleerattu yritys aloitti luomutofun valmistamisen Oy Soya Ab -yritysnimellä jo yli 30 vuotta sitten, eli silloin kun tofu oli vielä utopistinen ajatus suurimmalle osalle suomalaisista.

Siitä alkaen olemme uskoneet visioomme kasvisruoan tärkeästä roolista ihmisten ja maapallon hyvinvoinnille. Jalofoods on kotimaisena edelläkävijänä kehittänyt tuotteistaan aivan uudenlaisia, herkullisia vaihtoehtoja raaka-aineiksi proteiinipitoiseen kasvisruokaan. Nyt tuotamme reilua, kansainvälisilläkin kriteereillä arvioituna erittäin korkealuokkaista luomutofua jo miljoona kiloa vuodessa, tempen näyttävämmän esiinmarssin ollessa vasta aluillaan.

Ajan henkeä huokuvien tofu- ja tempetuotteiden suosio kasvaa tasaisesti, kasvis- ja vegaaniruoan inspiroidessa ja valloittaessa sydämiä koti- ja ammattikeittiöissä. Jalofoodsin tavoitteena on päätyä suomalaisten arkeen – ei vain patojen ja lautasten, mutta myös kestävämmiksi muuttuneiden arki- ja kulutustottumusten kautta. Uskomme, että se tehdään hyvä maku ja fiilis edellä sekä tietysti helppokäyttöisten, nerokkaiden reseptien avulla.

Jalofoods siirtyi vuoden 2020 aikana käyttämään eurooppalaisia luomusoijapapuja Jalotofu-tuotteidensa raaka-aineina. Pääraaka-aineen päivittäminen eurooppalaisiin soijapapuihin on tervetullut monille tiedostaville kuluttajille, jotka suosivat hiilidioksidijalanjäljeltään matalia tai neutraaleja tuotteita ja alkuperältään lähempänä viljeltyä luomusoijaa. 

Jalotofu – Tofu of Finland

Luomusoijapavuista perinteisellä menetelmällä valmistuu kotimainen Jalotofu. Siitä on kehitetty jo 7 eri käyttötarkoituksiin ja makuelämyksiin helposti taipuvaa versiota: Maustamaton, Pehmeä, Marinoitu, Kylmäsavu, Hampunsiemen, Paahtopala (revitty tofu) Maustamaton ja Maustettu. Ja tuotekehitys jatkuu.

Jalotofua voi raaka-aineena ajatella vaikkapa keittiön kameleonttina, koska se taipuu oikeastaan ihan mihin vaan.

Jalotofuista löytyy jokaiselle oma makumaailma ja suutuntuma. Eri versioista voi helpoilla nikseillä loihtia arkiruokailun kulmakivet proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen protskuateriaan tai vaikkapa kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Jalotofua on saatavilla kuluttajapakkauksissa päivittäistavarakaupoista ja ekokaupoista ja sitä löytyy myös monen kahvilan ja ravintolan ruokalistoilta. Suurkeittiöille on saatavilla suuremmat pakkauskoot.

Jalotempe – pilko, paista, mausta

Jalotempe on Jalofoodsin tuorein tuotesarja. Tempe on ikivanhan indonesialaisen perinteen mukaan palkokasveista fermentoimalla valmistettu kasviproteiinituote. Se on noussut laadukasta, proteiinirikasta ja hyvin vähän käsiteltyä kasvistuotetta suosivien laajempaan suosioon viime vuosina. Kotimaisiin raaka-aineisiin pohjautuvat Jalotempe-tuotteet (härkäpapu ja herne), sekä original soijatempe valmistetaan Tammisaaressa.

Tempe valmistetaan lisäämällä papuihin tai herneisiin luonnollinen Rhizopus-sieni, joka fermentoituessaan sitoo nämä toisiinsa. Tämän sivutuotteena valmistuu muun muassa B-vitamiineja ja palkokasvit muuttuvat elimistössä helpommin sulaviksi. Valmis tempe on koostumukseltaan jämäkkää ja tempeateriat valmistuvat käden käänteessä. Sitä voi käyttää lihan tapaan ja ainoat pikaisesti hoituvat työvaiheet ovat: ​pilko, paista ja mausta.

Jalotempeä on saatavilla kuluttajapakkauksissa K-ketjun päivittäistavarakaupoista ja ekokaupoista. Lisäksi sitä voi bongata uraa uurtavien kahviloiden ja ravintoloiden listoilla. Kaikki Jalotempet on myös saatavilla suurkeittiöpakkauksissa.

Kasviskokkikoulu

Jalotofun sivuilta (​www.jalotofu.fi​) löytyy oivaltavaa, tofua ja tempeä lukemattomilla tavoilla soveltavaa reseptiikkaa jokaiseen ruokailutilanteeseen arjen kiireestä viikonlopun nautinnolliseen kokkailuun. Reseptiikkamme avulla jokainen voi löytää itsessään piilevän kyvyn tehdä juuri sellaista kasvisruokaa, josta muodostuu koulu- ja työpäivien pikaklassikoita ja ystävien kesken vietettävien iltojen ylistettyjä luomuksia.