NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOITU TOFU
- Valmistusaika:
- 10 min
- Määrä:
- 3-4
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Pastat, Wokit, Salaatit
Klassikko! Tämä luvattoman helppo kasvisruokaresepti takaa maineesi vegekokkien guruna, jonka luomukset vakuuttavat kenet vaan. Pannumarinoitu tofu on sivustomme luetuin resepti, ja ehkä maailman helpoin tapa tehdä tofusta supermaukasta kasvisruokaa.
Voit myös oikaista ja ostaa kaupasta uusia JALOTOFU PAAHTOPALOJA, jotka ovat valmiiksi revitty sopivan kokoisiksi suupaloiksi, paahdettu ja maustettu nopeaa arkikokkausta varten! Tutustu resepteihin täällä.
✅ Kokeile pannumarinoitua tofua tai uusia paahtopaloja esimerkiksi ruokaisan salaatin täytteenä, tortillojen ja tacojen välissä tai vaikkapa makaronilaatikossa. Toinen kätevä tapa valmistaa maustamatonta tofua on sen paahtaminen uunissa!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut
- 1 tl currya
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 2-3 rkl soijakastiketta
- kourallinen tuoretta persiljaa
- kourallinen tuoretta korianteria
- 2 valkosipulikynttä
- 3-4 rkl öljyä paistamiseen
NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOITU TOFU ohje
Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5-15 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Lisää öljy ja jatka hetken paistamista.
Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Ripottele päälle vielä silputtu persilja ja korianteri, nosta pannu pois kuumalta levyltä.
VINKKI: Tarjoile marinoitu ja paistettu tofu tuoreen salaatin kanssa, tacojen välissä tai tuunaa klassinen makaronilaatikko tofulla vege-versioksi!
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Mika Kivelä
Todellakin! Huh miten hyvä ja helppo tapa valmistaa tofua. Jatkoon ehdottomasti
jenna siltanen
Olipas maustuva ja rapea. :)
minna koivikko
Tällä reseptillä sai todellakin maistuvan ja rapean tofun. Mihin kaikkiin resepteihin tätä voi käyttää?
janne kieveri
Nam!!!!
Minna
Ehdottomasti paras resepti tofun maustamiseen ja vieläpä helposti. Meillä vakkarina tortilloissa, keitoissa, aasialaisissa ruoissa ja vaikka missä. Lisää tällaisia!
Frank
Erinomainen resepti, jolla tofusta sai kerrankin täydellisen rapeaa ja maistuvaa!
Inka
Tämä sopii ihan mainiosti esimerkiksi intialaiseen curryyn! Tuo juuri sopivasti mausteisuutta ja ruokaisuutta. Klassikkoresepti, jota teen aina uudestaan!
Jalofoods Asiakaspalvelu
Kiitos paljon palautteesta!