MAX10MIN: NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOITU TOFU

(45)
10 min 3-4
Klassikko! Tämä luvattoman helppo kasvisruokaresepti takaa maineesi vegekokkien guruna, jonka luomukset vakuuttavat kenet vaan. Pannumarinoitu tofu on sivustomme luetuin resepti, ja ehkä maailman helpoin tapa tehdä tofusta supermaukasta kasvisruokaa.
Katso video

Sivustomme toinen suosikkiresepti, teriyakikastikkeella pannumarinoidun tofun valmistusohjeen löydät täältä.

Teriyakilla pannumarinoitua tofua voit käyttää esimerkiksi tofukebakoissasavutofupihveissäsalaattiveneissä ja kaikissa kulhoruuissa!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut
1 tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta korianteria
2 valkosipulikynttä
2-3 rkl öljyä paistamiseen

Näin valmistat

Levitä keittiöpyyhe leikkuulaudan päälle. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle ja kääri kevyesti paketiksi.

Aseta painoksi paketin päälle leikkuulauta ja sen päälle vielä jokin painava astia (esimerkiksi paistinpannu tai kattila). Anna tofun kuivua 5-15 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon, esimerkiksi noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu (älä lisää vielä öljyä) ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja viimeinenkin kosteus katoaa. Ripottele savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tasaisesti tofujen päälle. Lisää tässä vaiheessa öljy ja jatka hetken paistamista, kunnes tofupaloissa on väriä ja rapeutta.

Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes se on imeytynyt tofupaloihin. Ripottele päälle vielä silputtu persilja ja korianteri ja nosta pannu pois kuumalta levyltä.

Tarjoile pannumarinoitu tofu tuoreen salaatin kanssa, tacojen välissä tai tuunaa arkinen makaronilaatikko vege-versioksi!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • minna koivikko says:

    Tällä reseptillä sai todellakin maistuvan ja rapean tofun. Mihin kaikkiin resepteihin tätä voi käyttää?

  • Tämä sopii ihan mainiosti esimerkiksi intialaiseen curryyn! Tuo juuri sopivasti mausteisuutta ja ruokaisuutta. Klassikkoresepti, jota teen aina uudestaan!

  • Hyvää on helppo kehua! On #täydellinenresepti tofulle. Testattu curryssa, salaatissa ja tacoissa.

  • Ehdottomasti paras resepti tofun maustamiseen ja vieläpä helposti. Meillä vakkarina tortilloissa, keitoissa, aasialaisissa ruoissa ja vaikka missä. Lisää tällaisia!

  • Varmaan monelle yksinkertainen resepti, mutta itselle juuri se mitä tarvitsin.

    Tällä saa hyvän maun tofuun ja sopii heikommallekin kokille!

  • Susanna Heinälahti says:

    Tämä mullisti minun kokemukseni tofusta ja sen mausta! Älyttömän hyvä perusresepti tofun paistamiseen ja maustamiseen, vieläpä oikeassa järjestyksessä. Kiitos vinkistä!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme