31.12.2019
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka

Parhaat kasvisruoat: näin loistat keittiössä feat. tofu

Lukitsimme itsemme hellan ja näppäimistön väliin, tuottaaksemme teille runsautta pursuavan, makuhermoja hivelevän ja inspiraatiota suitsuttavan läpileikkauksen tofun rapeaksi valmistamisen tekniikkaan, maustamiseen ja toimivaksi todettuihin makupareihin. 

Olkaa siis hyvät, testaa vaikka kaikki tämän jutun sisältämät tavat tehdä aidosti säväyttävää kasvisruokaa. Ja kiitos, jos annat resepteille ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ kokemuksesi perusteella. 

Tofun maustaminen

Rapea, makua pursuava tofu = pannumarinointi

Kun etsit nopeaa, supermaukasta kasvisruokaa arkeen. Tai helppoa tapaa tehdä tofusta rapeaa niin, että se maistuu nirsoille (lapsille tai aikuisille) ja taipuu arkisiin suosikkeihin, kuten pizzaan, tortillaan, keittoihin, salaattiin tai vaikkapa makaronilaatikkoon. Meet pannumarinoitu tofu.

Onnistumisen salaisuus on tekninen, mutta yksinkertainen. Revitty tofu kypsennetään kuumalla, kuivalla pannulla ja maustetaan ihan lopuksi. Revityissä tofupaloissa on enemmän pinta-alaa, kuin vaikkapa kuutiossa, joten koska nestettä haihtuu enemmän, revitty tofu rapeutuu helpommin ja siihen tulee hyvä purutuntuma. Lisäksi revittynä ja paahdettuna se imee makuja itseensä kuin sieni. Maustaminen tapahtuu lopuksi pannulla muutamissa sekunneissa, ja makupareja on lukemattomia (kuvittele suolaisenmakea, savupaprika, curry, BBQ, sriracha, kurkuma – lista on loputon).

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Katso pannumarinoidun tofun helppo valmistus täältä

Tulista vegaanimättöä parhaimillaan = rapea tofuwings

Jos tunnet jonkun joka tuntee jonkun, tai vaan kaverin puolesta mietit, että on mahdotonta nauttia wingsejä ilman lihaa, todistamme tällaisen ajatuksen yksinkertaisesti vääräksi. Savutofu, helppo uunipaahto ja Tabasco – siinäpä tärkeimmät. 

Paitsi että tofu ja tabasco ovat loistava makupari, vegaaniset wingsit onnistuvat kun kuivaat tofun otettuasi sen paketista. Kuivaaminen, tofun repiminen ja helppo paahtaminen uunissa hoitavat sen, että tofun pinnasta tulee rapeaa ja se ottaa makuja vastaan avosylin.

Vegaaniset wingsit valmistat helposti tällä reseptillä.

Rennolle piknikille = rapsakka tofu liftaa perunasalaatin

Kesäinen retki, lounas koti- tai mökkipihassa tai illallinen veneellä hipoo täydellistä Kodak-momenttia, kun viltillä tai pöydässä komeilee astetta ruokaisampi ja maukkaampi vegaaninen perunasalaatti. Kuivattu, revitty ja uunissa ihanan rapeaksi paistettu tofu onnistuu juurikin näiden kolmen simppelin niksin ansiosta ja perinteinenkin perunasalaatti nousee uudelle tasolle

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu rapeiksi paahdettuina paloina, makuparina uusien perunoiden kera sinappinen, kermainen salaattikastike on yhtä kuin kesä lautasella tai eväsboksissa. Vaikka talvellakin.

ruokaisa vegaaninen perunasalaatti tofulla
Perunasalaatti (level II) rapeaksi paistetulla tofulla löytyy täältä.

Arkiruoka taso II: pyttipannu glaseeratulla, rapealla tofulla

Hävikkiruokien aliarvostettu kuninkaallinen, pyttis, nouskoon uuteen loistoonsa! Glaseerattu tofu nostaa makuprofiilillaan pyttiksen kasviksetkin niin, että kokonaisuus onkin loistelias vegaaninen annos täynnä jännittäviä makuja ja tekstuuria. 

Klassiset tofukuutiot valmistetaan rapeiksi kuivaamalla ensin paketista otettu tofu ja paistamalla kuutioidut palat kuivalla (eli öljyttömällä) pannulla ja lisäämällä öljy ruskehtavan pinnan saaneisiin kuutioihin. Kuutiot glaseerataan valmiilla kastikkeella samalla pannulla alle minuutissa, juuri kun ne ovat valmiit vastaanottamaan kastikkeen maun. Samalla niihin saadaan täydellinen, hieman tahmea pinta. Toimii pyttiksessä kuin unelma.

Nappaa itsellesi pyttipannu goes vege resepti.

Näyttävyyttä, runsautta, makua = paistettu tofupihvi

Silloin, kun on tarvetta tehdä vaikutus omilla kokkaustaidoilla, tai muuten vaan haluaa hifistellä vaikka omaksi ilokseen, suosittelemme tarttumaan parilapannuun (tai tavalliseen paistinpannuun). Rapeat tofupihvit on niin helppo valmistaa, että pannun lisäksi tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja hihaan pari iisiä jippoa. 

Tässäkin reseptissä oleellista on kuivata tofu ja paistaa siitä leikattuja pihvipaloja ensin kuivalla (eli öljyttömällä) ja kuumalla pannulla, lisätä sitten öljy ja maustaa palat suosikkikastikkeellasi. Meidän suosikkejamme ovat Jävla Sås Bolagetin Chipotle glaze, teriyaki ja hoisin. Asettele tofupihvi annokseen huippukokin tyyliin esimerkiksi parsan kera ja ota vastaan suuntaasi satelevia kehuja.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Varmat ohjeet tällaisen kokonaisuuden valmistamiseen tarjoilemme täällä. 

Suolaisenmakeaa, eksoottista ja rapeaa = hoisin-tofukuutiot salaattiin

Tofukuutiot on klassinen tapa tehdä ja syödä tofua, ja se jakaa mielipiteitä. Me halusimme viedä sen tälle vuosikymmenelle, jotta jokainen kokemus kuutioidusta tofusta olisi vahvasti positiivinen. Joillekin jopa yllätyksellisen yltiöpositiivinen sellainen.

Tofukuutiot nimittäin voivat toimia – ja toimivatkin – salaatissa. Mutta eivät vetisinä, suoraan paketista veitsenterän kautta salaattiin päätyessään. Ei, ei ja EI. 

Tofun kuivaaminen on, jälleen kerran, kaiken a ja o. Kuivien tofukuutioiden paistaminen kuumalla, kuivalla pannulla on seuraava ratkaiseva askel, jonka jälkeen tofuun tarttuva hoisin- (tai joku muu) kastike on kuin piste i:n päälle. Siitä vaan sitten salaattiin ja vanhentuneita mielipiteitä muuttamaan!

Valmista oma suosikkisalaattisi rapealla ja maukkaalla tofulla näillä ohjeilla.

Lohturuokaa ihan jokaiselle =“pekoniksi” naamioituva tofu carbonara

Tofusta on niin moneksi, että emme pysy enää laskuissa. Se on varmaa, että Jalotofu Kylmäsavu toimii loistavasti myös pekonin sijaan vegaanisessa, kermaisessa pasta carbonarassa. 

Salaisuus? Kuivaa savutofu, leikkaa se sopiviksi paloiksi, paahda kuivalla pannulla ylimääräiset nesteet pois, lisää öljy ja paista vielä hetki, kunnes pannulta löytyy ihanan rapeat, hieman ruskistuneet tofupalat. Makujen liitto syntyy, kun nämä palat pääsevät täydentämään vegaanisen kermakastikkeen ja pastan seuraan. Un kasvisruoka perfetto, prego!

Pasta Carbonara savutofulla
Tarkempi kasviscarbonara-ohje on käytettävissäsi täällä.

T-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-n suolaisenmakeaa, rapeaa ihanuutta = muscovadoglaseerattu tofu

Mitä tulee, kun yhdistää tofun ja siirapin? Uuden sukupolven joulupiparit? Ehei, vaan ehkäpä unelmiesi täyttymys maukkaasta, ruokaisasta aasiahenkisestä kasvisruoasta. 

Muscovadosiirappi yhdessä muutamien aasialaisen keittiön luottoainesten kanssa muodostavat sanalla sanottuna upean (ja yllättävän helpon) glaseerauskastikkeen tofukuutioille. Kuivaamalla, kuivassa pannussa rapeaksi paistetut tofukuutiot ottavat kastikkeen pintaansa kuin ne olisivat aina kaivanneet sitä makuparikseen. Lisäksi tarvitset vain esimerkiksi riisiä ja kasviksia. 

Muscovadoglaseerattu tofu resepti paljastuu täältä.

Kasvisruokaa kuin huippuravintolassa = uunipaahdettu kermainen chilitofu

Upgreidaa keittiösi, kokkitaitosi ja ruokapöytäsi ravintolatasoiksi. Tee se niin helposti, että voisi melkein hävettää, jos “asiakkaasi” saisivat tietää, että et hikoillutkaan hellan ääressä tuntikaupalla, vaan pikemminkin pienen hetken. Anna muutaman niksin, kastikkeen ja uunin hoitaa homma kotiin melkeinpä puolestasi.

Tällä tyylillä valmistetun annoksen avaimet onnistumiseen ovat – yllätys, yllätys – tofun kuivaaminen, rapeaksi paistaminen ja vielä rapeammaksi paahtaminen uunissa. Sekä tietysti mitä mainioin ja helpoin kastike.

Testaa myös tätä intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista kasvisruokaversiota. Tämä ketterästi puolessa tunnissa valmistuva Butter Chicken Tofulla on jokaisen kotikokin maistuva bravuuri.