rapeaksi paistettua tofua ja satokauden tuoretta parsaa|rapeaksi paistettua tofua ja satokauden tuoretta parsaa rapeaksi paistettua tofua ja satokauden tuoretta parsaa|rapeaksi paistettua tofua ja satokauden tuoretta parsaa '

15 - 20 min

2:lle

(1)

PARSAA JA RAPEAKSI PAISTETTUA TOFUA

Näin syntyy maistuva ja kaunis satokauden parsa-tofuannos – glaseeraus viimeistelee paistetun tofun. Katso reseptivideo ja kokkaa niin kuin huippukokki!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu

1nippu

parsaa

3-5kpl

herkkusieniä

½granaattiomenan

siemeniä

1rkl

seesaminsiemeniä

öljyä paistamiseen

Hollandaisekastiketta tai Srirachaa

Glaseerauskastike

2-3rkl

Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze

Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää:

hoi sin -kastiketta

teriyaki-kastiketta

Näin valmistat

  • Avaa  tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa talouspaperilla kevyesti tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen kolmioksi tai sopiviksi siivuiksi. Pilko herkkusienet.
  • Kuumenna parilapannu ja paahda tofukolmiohin kauniit grilliraidat. Mikäli sinulla ei ole parilapannua, voit kuumentaa suoraan kuivan paistinpannun ja paistaa tofuja ensiksi noin 3-5 min käännellen. Vähennä pannun lämpötilaa puoleen ja lisää pannulle öljy. Paista käännellen, samalla voidellen haluamallasi glaseerauskastikkeella. Lisää pannulle pilkotut herkkusienet paiston loppuvaiheessa ja kääntele niitä hetki.
  • Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun parsat ovat kypsiä ja tofut tarpeeksi rapeita, niin rakenna annos. Aloita haluamallasi kastikkeella esimerkiksi vegaanisella hollandaisekastikkeella, tai mikäli tykkäät mausteisemmasta makuparista, niin käytä esimerkiksi sriracha-kastiketta. Nosta seuraavaksi parsat ja paistetut herkkusienet sekä tofupihvi. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja raikkailla granaattiomenan siemenillä.

Katso reseptivideo!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.