Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
  • 1 nippu parsaa
  • 3-5 kpl herkkusieniä
  • ½ granaattiomenan siemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • öljyä paistamiseen
  • Hollandaisekastiketta tai Srirachaa
Glaseerauskastike
  • 2-3 rkl Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze
  • Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää:
  • hoi sin -kastiketta
  • teriyaki-kastiketta

Parsaa ja rapeaksi paistettua tofua ohje

  • Avaa  tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa talouspaperilla kevyesti tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen kolmioksi tai sopiviksi siivuiksi. Pilko herkkusienet.

    Kuumenna parilapannu ja paahda tofukolmiohin kauniit grilliraidat. Mikäli sinulla ei ole parilapannua, voit kuumentaa suoraan kuivan paistinpannun ja paistaa tofuja ensiksi noin 3-5 min käännellen. Vähennä pannun lämpötilaa puoleen ja lisää pannulle öljy. Paista käännellen, samalla voidellen haluamallasi glaseerauskastikkeella. Lisää pannulle pilkotut herkkusienet paiston loppuvaiheessa ja kääntele niitä hetki.

    Huuhtele  parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Kun parsat ovat kypsiä ja tofut tarpeeksi rapeita, niin rakenna annos. Aloita haluamallasi kastikkeella esimerkiksi vegaanisella hollandaisekastikkeella, tai mikäli tykkäät mausteisemmasta makuparista, niin käytä esimerkiksi sriracha-kastiketta. Nosta seuraavaksi parsat ja paistetut herkkusienet sekä tofupihvi. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja raikkailla granaattiomenan siemenillä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.