30 min

4:lle

MEHEVÄT KASVISBURGERIT + VEGAANINEN CAESAR

Ihanasti savunmakuiset ja mehevät kasvispihvit burgerin väliin loihdit Jalotofu Kylmäsavusta. Vegaaninen caesar viimeistelee nämä kasvishampurilaiset täydellisyyteen.

Näitä tarvitset

Grilliin:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

1

pieni varhaiskaali

4kpl

burgerisämpylää

öljyä

Kastike:

1kpl

avokado

1,5dl

vegaaninen creme fraiche tai vastaava maustamaton jogurtti

1rkl

vegaanista majoneesia

½rkl

sitruunamehua

3tl

Dijon-sinappia

3tl

kapriksia

¼tl

suolaa

mustapippuria

Valkosipuliöljy:

4kpl

valkosipulinkynttä

2rl

oliiviöljyä

muutama ripaus suolaa

Lisäksi:

vegaanista parmesania

tuoreita yrttejä kuten lehtipersiljaa tai korianteria

Näin valmistat

  • Leikkaa tofu 2-3 palaksi. Kääri palat liinaan, ja laita painava esine esim. kattila päälle ja anna tofun kuivua n.15 min.
  • Blendaa kastikkeen ainekset yhteen. Jos ei ole tehosekoitinta käytössä, voit muussata avokadon haarukalla ja sekoittaa ainekset yhteen karkeaksi kastikkeeksi.
  • Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulin palasia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Ripottele suolaa päälle.
  • Raasta vegaanista parmesania n. ½ dl.
  • Leikkaa kuivateltu tofu kuudeksi – kahdeksaksi palaksi. Voitele palat molemmin puolin öljyllä.
  • Leikkaa varhaiskaali suuriksi paloiksi, jotka pysyvät kasassa grillatessa. Voitele kaalin palat öljyllä.
  • Grillaa tofupaloja kuumassa grillissä, kunnes ne saavat väriä pintaan. Grillaa myös kaalinpalasia molemmin puolin.
  • Laita lopuksi hampurilaissämpylät paahtumaan grilliin hetkeksi. Muista tarkkailla, etteivät leivät pala.
  • Kokoa hampurilainen: laita kastiketta reilusti, lisää pari tofupalaa, päälle valkosipuliöljyä sekä runsaasti parmesan-raastetta, kaalin palanen, tuoreita yrttejä ja kastiketta.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu