Satokauden saaristolaisleipä

(4)
Näin syksyllä satokauden antimet ovat parhaimmillaan. Miltä kuulostaisi saaristolaisleipä kylmäsavutofulla, lehtikaalilla ja paistetuilla kantarelleilla? Herkulliselta, eikö vain!
Katso video

Ainesosat

1 pkt saaristolaisleipää (tässä reseptissä gluteeniton versio)
1 pkt Kylmäsavu tai Marinoitu Jalotofu (300g)
50-70 g sieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 prk kaurafraichea
2 kpl lehtikaalin ruotia (n. 20g)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1 tl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
myllystä suolaa ja pippuria
2-3 rkl öljyä paistamiseen

Näin valmistat

Pese ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu, 1 rkl öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

Leikkaa kylmäsavutofu siivuiksi ja aseta siivut talouspaperin väliin. Painele pinta kuivaksi. Näin varmistat rapean paistopinnan ja lopputuloksen.

Pilko retiisit ja sienet

Aseta tofusiivut kuivalla pannulle ja paista noin 3 min käännellen. Lisää sienet ja öljy. Mausta paistetut sienet ripauksella suolaa ja pippuria.

Levitä leivän päälle kaurafraiche ja marinoitu lehtikaali. Lisää Jalotofu, retiisit, seesaminsiemenet ja sienet.

Vinkki: ​Saaristolaisleipä on mainio tarjottava vaikkapa joulupöydässä, mutta maistuu vuoden ympäri. Voit myös käyttää leipänä joululimppua, joka maistuu herkulliselta punajuuren ja savutofun kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme