Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt saaristolaisleipää (tässä reseptissä gluteeniton versio)
  • 1 pkt Kylmäsavu tai Marinoitu Jalotofu (300g)
  • 50-70 g sieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 prk kaurafraichea
  • 2 kpl lehtikaalin ruotia (n. 20g)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
  • myllystä suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen

Satokauden saaristolaisleipä ohje

  • Pese ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu, 1 rkl öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

  • ​Leikkaa kylmäsavutofu siivuiksi ja aseta siivut talouspaperin väliin. Painele pinta kuivaksi. Näin varmistat rapean paistopinnan ja lopputuloksen.

  • Pilko retiisit ja sienet

  • Aseta tofusiivut kuivalla pannulle ja paista noin 3 min käännellen. Lisää sienet ja öljy. Mausta paistetut sienet ripauksella suolaa ja pippuria.

  • Levitä leivän päälle kaurafraiche ja marinoitu lehtikaali. Lisää Jalotofu, retiisit, seesaminsiemenet ja sienet.

  • Vinkki: ​Saaristolaisleipä on mainio tarjottava vaikkapa joulupöydässä, mutta maistuu vuoden ympäri. Voit myös käyttää leipänä joululimppua, joka maistuu herkulliselta punajuuren ja savutofun kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.