(1)

Satokauden saaristolaisleipä

Näin syksyllä satokauden antimet ovat parhaimmillaan. Miltä kuulostaisi saaristolaisleipä kylmäsavutofulla, lehtikaalilla ja paistetuilla kantarelleilla? Herkulliselta, eikö vain!

Näitä tarvitset

1pkt

saaristolaisleipää (tässä reseptissä gluteeniton versio)

1pkt

Kylmäsavu tai Marinoitu Jalotofu (300g)

50-70g

sieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita

1prk

kaurafraichea

2kpl

lehtikaalin ruotia (n. 20g)

1rkl

sitruunamehua

1rkl

öljyä

1tl

seesaminsiemeniä (paahdettuna)

myllystä suolaa ja pippuria

2-3rkl

öljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Pese ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu, 1 rkl öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
  • Leikkaa kylmäsavutofu siivuiksi ja aseta siivut talouspaperin väliin. Painele pinta kuivaksi. Näin varmistat rapean paistopinnan ja lopputuloksen.
  • Pilko retiisit ja sienet
  • Aseta tofusiivut kuivalla pannulle ja paista noin 3 min käännellen. Lisää sienet ja öljy. Mausta paistetut sienet ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Levitä leivän päälle kaurafraiche ja marinoitu lehtikaali. Lisää Jalotofu, retiisit, seesaminsiemenet ja sienet.
  • Vinkki: ​Saaristolaisleipä on mainio tarjottava vaikkapa joulupöydässä, mutta maistuu vuoden ympäri. Voit myös käyttää leipänä joululimppua, joka maistuu herkulliselta punajuuren ja savutofun kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu