Satokauden saaristolaisleipä
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Leivät
Näin syksyllä satokauden antimet ovat parhaimmillaan. Miltä kuulostaisi saaristolaisleipä kylmäsavutofulla, lehtikaalilla ja paistetuilla kantarelleilla? Herkulliselta, eikö vain!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt saaristolaisleipää (tässä reseptissä gluteeniton versio)
- 1 pkt Kylmäsavu tai Marinoitu Jalotofu (300g)
- 50-70 g sieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 prk kaurafraichea
- 2 kpl lehtikaalin ruotia (n. 20g)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl öljyä
- 1 tl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
- myllystä suolaa ja pippuria
- 2-3 rkl öljyä paistamiseen
Satokauden saaristolaisleipä ohje
Pese ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu, 1 rkl öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
Leikkaa kylmäsavutofu siivuiksi ja aseta siivut talouspaperin väliin. Painele pinta kuivaksi. Näin varmistat rapean paistopinnan ja lopputuloksen.
Pilko retiisit ja sienet
Aseta tofusiivut kuivalla pannulle ja paista noin 3 min käännellen. Lisää sienet ja öljy. Mausta paistetut sienet ripauksella suolaa ja pippuria.
Levitä leivän päälle kaurafraiche ja marinoitu lehtikaali. Lisää Jalotofu, retiisit, seesaminsiemenet ja sienet.
Vinkki: Saaristolaisleipä on mainio tarjottava vaikkapa joulupöydässä, mutta maistuu vuoden ympäri. Voit myös käyttää leipänä joululimppua, joka maistuu herkulliselta punajuuren ja savutofun kera.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.