'

30 min

2-3:lle

3 X RUOKAISAT TÄYTETYT LEIVÄT

Nappaa suosikkisi, tai tee kaikki kolme näyttävää täytettyä leipää viikonlopun aamiaiselle, brunssille, arkilounaalle tai iltapalaksi. Proteiinipitoiset, trendikkäät, rapealla tofulla aateloidut leivät näyttävät kauniilta ja maistuvat täyteläisiltä.

Ruokavinkki

Nappaa suosikkisi, tai tee kaikki kolme näyttävää täytettyä leipää viikonlopun aamiaiselle, brunssille, arkilounaalle tai iltapalaksi. Proteiinipitoiset, trendikkäät, rapealla tofulla aateloidut leivät näyttävät kauniilta ja maistuvat täyteläisiltä.

Vinkki: voit myös oikaista ja nopeuttaa kokkausta, käyttämällä uusia valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Paahtopaloja tässä reseptissä!

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofutäyte

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1tl

curryjauhe

½tl

savupaprikajauhe

1tl

valkosipulijauhe

2-3rkl

soijakastiketta

3-4rkl

öljyä paistamiseen

Pannumarinoitu Teriyakitofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1dl

valmista teriyakikastiketta

1rkl

soijakastiketta

mustapippuria myllystä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2kpl

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

Paistetut tofukolmiopihvit:

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

3-4rkl

valmista teriyakikastiketta

öljyä paistamiseen

Lisäksi:

1

maalaisleipä, viipaloituna

1prk

hummusta (BABA) esim. maustamaton, chili tai punajuuri (225 g)

1pkt

Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)

1

avokado

1tl

(luomu) sitruunan mehua

mustapippuria ja suolaa myllystä

koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
  • JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
  • Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
  • Valmista tofukolmiopihvit:
  • Ota valmiiksi marinoitu tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat leikkuulaudalle. Painele tofujen pinta talouspaperilla kevyesti kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen tofut kolmion muotoisiksi pihveiksi.
  • Paista tofupihvit öljyssä kuumalla pannulla rapeiksi. Ota lämpö pois ja voitele tofupihvit teriyakikastikkeella molemmin puolin. Paista vielä hetki levyn jälkilämmöllä käännellen.
  • Tee avokadotäyte (guacamole) muussaamalla kypsä avokado haarukalla ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
  • Valmista leivät: Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella, salaattiseoksella ja/tai muussatulla avokadolla ja lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.

Nopea ja helppo tofun pannumarinointi

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.