Ainesosat

Pannumarinoitu tofutäyte
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
  • 1 tl curryjauhe
  • ½ tl savupaprikajauhe
  • 1 tl valkosipulijauhe
  • 2-3 rkl soijakastiketta
  • 3-4 rkl öljyä paistamiseen
Pannumarinoitu Teriyakitofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
  • 1 dl valmista teriyakikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna
Paistetut tofukolmiopihvit:
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 3-4 rkl valmista teriyakikastiketta
  • öljyä paistamiseen
Lisäksi:
  • 1 maalaisleipä, viipaloituna
  • 1 prk hummusta (BABA) esim. maustamaton, chili tai punajuuri (225 g)
  • 1 pkt Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)
  • 1 avokado
  • 1 tl (luomu) sitruunan mehua
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä

3 X RUOKAISAT TÄYTETYT LEIVÄT ohje

  • Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

    Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

    Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

    JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:

    Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon

    Valmista tofukolmiopihvit: Ota valmiiksi marinoitu tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat leikkuulaudalle. Painele tofujen pinta talouspaperilla kevyesti kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen tofut kolmion muotoisiksi pihveiksi.

    Paista tofupihvit öljyssä kuumalla pannulla rapeiksi. Ota lämpö pois ja voitele tofupihvit teriyakikastikkeella molemmin puolin. Paista vielä hetki levyn jälkilämmöllä käännellen.

    Tee avokadotäyte (guacamole) muussaamalla kypsä avokado haarukalla ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.

    Valmista leivät: Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella, salaattiseoksella ja/tai muussatulla avokadolla ja lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.

Nopea ja helppo tofun pannumarinointi

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.