JALOTOFU BAHN MI -leipä
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Grilliherkut
“Kahden eri kulttuurin törmäyksessä syntyneet ruoat ovat usein erinomainen esimerkki “best of both worlds” -sanonnasta. Yksi mainio esimerkki kolonialismin myötä syntyneistä ruoista on vietnamilainen Bahn mi-leipä. Indokiina (nykyiset Vietnamin, Kambodzan, ja Laosin alueet) oli lähes 70 vuotta Ranskan siirtomaavallan alaisena, jonka aikana lé frenchmanit toivat alueelle rakastamansa patongin – kärsivät varmaankin koti-ikävästä.”
ENNI KOISTINEN
Musla-blogi
Ainesosat
Yleiset reseptit
- Yksi ranskalaistyylinen patonki
- 1 pkt Jalotofu Marinoitu
- kurkkua
- tuoretta korianteria
- Sriracha majoneesia
- pikkelöityjä vihanneksia
SRIRACHA-MAJONEESI:
- 1 dl majoneesia
- 3-4 tl srirachaa
- puolikkaan limen mehu
- (sekoita ainekset tasaiseksi soosiksi)
PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET:
- 1 porkkana
- 100 g daikon-retikkaa
- 1 dl riisiviinaetikkaa
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
JALOTOFU BAHN MI -leipä ohje
Leikkaa vihannekset julienneksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri, lämmitä vain sen verran että sokeri liukenee veteen. Ota pois liedeltä ja lisää riisiviinaetikka. Sekoita liemi ja vihannekset, anna marinoitua vähintään tunnin ajan tai vaikka yön yli.
Paista viipaloitu tofu rapeaksi. Leikkaa ja halkaise patonki kolmeen-neljään osaan. Voitele puolikkaat Sriracha-majoneesilla, täytä leivät tuoreilla kurkkuviipaleilla, tofuviipaleilla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä tuoreella korianterilla. Enjoy!
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.