30 min

JALOTOFU BAHN MI -leipä

“Kahden eri kulttuurin törmäyksessä syntyneet ruoat ovat usein erinomainen esimerkki “best of both worlds” -sanonnasta. Yksi mainio esimerkki kolonialismin myötä syntyneistä ruoista on vietnamilainen Bahn mi-leipä. Indokiina (nykyiset Vietnamin, Kambodzan, ja Laosin alueet) oli lähes 70 vuotta Ranskan siirtomaavallan alaisena, jonka aikana lé frenchmanit toivat alueelle rakastamansa patongin – kärsivät varmaankin koti-ikävästä.”ENNI KOISTINEN Musla-blogi

Näitä tarvitset

Yksi ranskalaistyylinen patonki

1pkt

Jalotofu Marinoitu

kurkkua

tuoretta korianteria

Sriracha majoneesia

pikkelöityjä vihanneksia

SRIRACHA-MAJONEESI:

1dl

majoneesia

3-4tl

srirachaa

puolikkaan limen mehu

(sekoita ainekset tasaiseksi soosiksi)

PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET:

1

porkkana

100g

daikon-retikkaa

1dl

riisiviinaetikkaa

0,5dl

vettä

0,5dl

sokeria

Näin valmistat

  • Leikkaa vihannekset julienneksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri, lämmitä vain sen verran että sokeri liukenee veteen. Ota pois liedeltä ja lisää riisiviinaetikka. Sekoita liemi ja vihannekset, anna marinoitua vähintään tunnin ajan tai vaikka yön yli.
  • Paista viipaloitu tofu rapeaksi. Leikkaa ja halkaise patonki kolmeen-neljään osaan. Voitele puolikkaat Sriracha-majoneesilla, täytä leivät tuoreilla kurkkuviipaleilla, tofuviipaleilla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä tuoreella korianterilla. Enjoy!

Arvostelut

    Arvostelu