JALOTOFU BAHN MI -leipä

(1)
“Kahden eri kulttuurin törmäyksessä syntyneet ruoat ovat usein erinomainen esimerkki “best of both worlds” -sanonnasta. Yksi mainio esimerkki kolonialismin myötä syntyneistä ruoista on vietnamilainen Bahn mi-leipä. Indokiina (nykyiset Vietnamin, Kambodzan, ja Laosin alueet) oli lähes 70 vuotta Ranskan siirtomaavallan alaisena, jonka aikana lé frenchmanit toivat alueelle rakastamansa patongin – kärsivät varmaankin koti-ikävästä.” ENNI KOISTINEN Musla-blogi

Ainesosat

Yksi ranskalaistyylinen patonki
1 pkt Jalotofu Marinoitu
kurkkua
tuoretta korianteria
Sriracha majoneesia
pikkelöityjä vihanneksia
SRIRACHA-MAJONEESI:
1 dl majoneesia
3-4 tl srirachaa
puolikkaan limen mehu
(sekoita ainekset tasaiseksi soosiksi)
PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET:
1 porkkana
100 g daikon-retikkaa
1 dl riisiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria

Näin valmistat

Leikkaa vihannekset julienneksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri, lämmitä vain sen verran että sokeri liukenee veteen. Ota pois liedeltä ja lisää riisiviinaetikka. Sekoita liemi ja vihannekset, anna marinoitua vähintään tunnin ajan tai vaikka yön yli.

Paista viipaloitu tofu rapeaksi. Leikkaa ja halkaise patonki kolmeen-neljään osaan. Voitele puolikkaat Sriracha-majoneesilla, täytä leivät tuoreilla kurkkuviipaleilla, tofuviipaleilla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä tuoreella korianterilla. Enjoy!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme