Nappaa suosikkisi, tai tee molemmat SUPERHELPOT tofuleivät viikonlopun aamiaiselle, brunssille, arkilounaalle tai iltapalaksi. Proteiinipitoiset, trendikkäät, rapealla tofulla aateloidut leivät näyttävät kauniilta ja maistuvat täyteläisiltä. Nam!

Valmiiksi revityt, täyteläisen makuisiksi valkosipulilla ja savupaprikalla maustetut ja paahdetut Jalotofu Paahtopalat Maustettu ovat tofun maukkain uusi muoto. Käytä paahtopaloja kanan tai lihan sijaan tai rohkeasti sellaisenaan, kylmänä tai lämmitettynä.

Maustamattomat Paahtopalat tarvitsee vain lämmittää ja maustaa.

Jalotofu Paahtopalat ovat luomua ja täysin lisäaineettomia. Ne ovat matalan kynnyksen käyttövalmis vaihtoehto kanalle tai lihalle, kun nopeus on must mutta mausta ei tingitä ja kun haluat maustaa omalla tyylilläsi. 

Vinkki: voit myös tehdä tämän reseptin Jalotofun Klassikko-tofuilla!

Ainesosat

Valmiiksi maustetut Paahtopalat -täyte
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Maustamattomat Paahtopalat teriyakikastikkeella -täyte
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
  • 1 dl valmista teriyakikastiketta
  • 1 rkl öljyä paistami
  • suolaa mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
  • 1 maalaisleipä, viipaloituna
  • 1 prk hummusta (BABA) esim. maustamaton, chili tai punajuuri (225 g)
  • 1 pkt Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)
  • koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä

2 x Paahtopala-herkkuleivät ohje

  • Valmista valmiiksi maustetut Paahtopalat -täyte: Paista tofuja pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sopivan rapea pinta tai käytä täytteenä sellaisenaan. Lisämausta mielesi mukaan lempimausteillasi tai suolalla ja pippurilla.

    Valmista Teriyakipaahtopala-täyte: Paista maustamattomat Paahtopalat yllä olevin ohjein ilman mausteita. Laske paiston jälkeen lämpötila puoleen ja lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

    JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:

    Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon

    Kokoa leivät: Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella ja salaattiseoksella. Lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.