Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
  • 0,5 dl kaurakermaa tai vettä
  • 2 avocadoa
  • 2 salottisipulia hienoksi silputtuna
  • 2 rkl sitruunan mehua (luomu)
  • 1 dl granaattiomenansiemeniä
  • seesaminsiemeniä koristeeksi
  • Pikkelöidyt kasvikset:
  • 2 isoa porkkanaa
  • tuoretta timjamia
  • Liemi:
  • 0,5 dl kookospalmusokeria
  • 0,5 rkl hyvälaatuista suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl valkoviinietikkaa

Avokadot savutofutahnalla ja pikkelöidyt kasvikset! ohje

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne haluamaasi muotoon. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne nopeasti. Asettele porkkanat ja timjamin oksat lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Kaada hetken jäähtynyt liemi porkkanoiden päälle ja sulje purkki. Anna maustua jääkaapissa. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa useamman kuukauden.

  • Laita kylmäsavutofu, kaurakerma, salottisipuli ja sitruunan mehu kulhoon ja soseuta kaikki sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jaa täyte lusikalla avokadojen päälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä granaattiomenansiemeniä. Helppoa, nopeaa ja niin herkullista!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.