Avokadot savutofutahnalla ja pikkelöidyt kasvikset!

(1)
25 min 4
Hienostunut ja herkullinen alkuruoka tai proteiinipitoinen välipala syntyy avokadosta ja kylmäsavutofusta. Tämä vegaaninen ”savukalatahna” sopii mainiosti myös leivän, ruisnappien tai voileipäkakun väliin. Testaa myös Caviartin kanssa!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
0,5 dl kaurakermaa tai vettä
2 avocadoa
2 salottisipulia hienoksi silputtuna
2 rkl sitruunan mehua (luomu)
1 dl granaattiomenansiemeniä
seesaminsiemeniä koristeeksi
Pikkelöidyt kasvikset:
2 isoa porkkanaa
tuoretta timjamia
Liemi:
0,5 dl kookospalmusokeria
0,5 rkl hyvälaatuista suolaa
1,5 dl vettä
1,5 dl valkoviinietikkaa

Näin valmistat

Kuori porkkanat ja leikkaa ne haluamaasi muotoon. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne nopeasti. Asettele porkkanat ja timjamin oksat lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Kaada hetken jäähtynyt liemi porkkanoiden päälle ja sulje purkki. Anna maustua jääkaapissa. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa useamman kuukauden.

Laita kylmäsavutofu, kaurakerma, salottisipuli ja sitruunan mehu kulhoon ja soseuta kaikki sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jaa täyte lusikalla avokadojen päälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä granaattiomenansiemeniä. Helppoa, nopeaa ja niin herkullista!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme